Hei,
Jeg har behov for et gjæringsskap som er så lite som mulig, men samtidig har plass til en slik standard 30-liters bøtte fra Bryggselv med kran og gjærløs. Har sett litt på Finn, men ikke funnet noen som er så mye billigere enn å kjøpe nytt. Ser at Lefdal selger både Matsui kjøleskap og fryseskap til tusenlappen. Begge har mål 84 x 48 x 50 cm. Regner med at en del cm går vekk på isolering, spesielt på fryseren. Noen som har erfaring med noen av disse skapene? Skulle gjerne dratt opp til Lefdal med gjæringskaret selv, men har ikke bil, noe som gjør at jeg helst vil høre her først.
Jeg har også lest at man blir frarådet nyere kjøleskap fordi de ikke samarbeider så godt med UT-200. Har det bare noe med digital termostat å gjøre? Begge disse skapene har heldigvis mekanisk termostat, så jeg antar det ikke er en problemstilling jeg må bry meg om?
Pros/cons fryser vs. kjøleskap? Mener jeg leste at hyppig av/på kobling er verre for frysere enn for kjøleskap (finner ikke den tråden igjen, hehe).
Jeg har behov for et gjæringsskap som er så lite som mulig, men samtidig har plass til en slik standard 30-liters bøtte fra Bryggselv med kran og gjærløs. Har sett litt på Finn, men ikke funnet noen som er så mye billigere enn å kjøpe nytt. Ser at Lefdal selger både Matsui kjøleskap og fryseskap til tusenlappen. Begge har mål 84 x 48 x 50 cm. Regner med at en del cm går vekk på isolering, spesielt på fryseren. Noen som har erfaring med noen av disse skapene? Skulle gjerne dratt opp til Lefdal med gjæringskaret selv, men har ikke bil, noe som gjør at jeg helst vil høre her først.
Jeg har også lest at man blir frarådet nyere kjøleskap fordi de ikke samarbeider så godt med UT-200. Har det bare noe med digital termostat å gjøre? Begge disse skapene har heldigvis mekanisk termostat, så jeg antar det ikke er en problemstilling jeg må bry meg om?
Pros/cons fryser vs. kjøleskap? Mener jeg leste at hyppig av/på kobling er verre for frysere enn for kjøleskap (finner ikke den tråden igjen, hehe).