Ødelagt sikkerhetsventil på fat

Oppdaget til min store forskrekkelse at bayer'n som står til lagring i kjøleskap på 2grader har fått blåst ut sikkerhetsventilen, se bilde. Ølen er ikke frosset.

Noen som har vært borti lignende?
Den har stått der i 40 dager, men usikker hvor lenge ventilen har vært borte. Er det noe håp om at ølen har klart seg, og at det bare er å kjøre på med CO2? Kjøleskapet er rent og brukes kun til gjæring og lagring. Skummet på fatet er Star San.
 

Vedlegg

  • image.png
    image.png
    804,6 KB · Sett: 127
  • image.png
    image.png
    1,3 MB · Sett: 135
Få tak i ny sikkerhetsventil eller bytt lokk,legg litt matplast over hullet til du får fikset dette. Vis lokk/fat er av nyere dato så er dette helt klart reklamasjon for sikkerhetsventilen skal jo bare åpne seg når trykket blir forstort.
Når dette er gjort så kan du smake på ølet,er det ikke ok men ødelagt så kan du legge det ved i en eventuel relklamasjon.
 
Det er et lite hull, så du får trolig ingen sirkulasjon av O2 i et kjøleskap med stillestående luft. Når ventilen ryker, vil ølet også avgi CO2, og medvirke til et O2 fritt miljø.
Tror dette går strålende så lenge du tetter hullet med noe nå, og er forsiktig når du skifter lokk.
Purge etter lokkskifte.
 
Det er et lite hull, så du får trolig ingen sirkulasjon av O2 i et kjøleskap med stillestående luft. Når ventilen ryker, vil ølet også avgi CO2, og medvirke til et O2 fritt miljø.
Tror dette går strålende så lenge du tetter hullet med noe nå, og er forsiktig når du skifter lokk.
Purge etter lokkskifte.
Tenker det samme, og jeg håper du har rett.
 
Fikk skiftet ventilen, og i fatet var det bare velstand. Den var heller ikke dau, masse CO2 i den og null behov for tvangskarbonering. Når ølen holder 2 grader, så skal ølen også klare å holde på en god del CO2 uten trykk.
 

Vedlegg

  • image.jpeg
    image.jpeg
    113,5 KB · Sett: 33
Tilbake
Topp