oechsle V.S Gram sukker gir hvilken Alkohol prosent %

Jeg har dallet litt med vinlegging ved siden av ølbryggingen :horror:

i den forbindelse så har jeg begynt å stusse litt over hvordan man beregner alkohol prosenten.

I Beer Smith og Beer Tools så går de ut fra at 20 gram sukker i en liter gir 1 % ABV.

I all annen litteratur som jeg finner, så sies det at 17 gram sukker i en liter gir 1 % ABV


Hva er det egentlig det rette?? :help:
 
øl måles i, hmmm, vektprosent, eller var det volumprosent, husker ikke, men det motsatte av vin og brennevin, har jeg ihvertfall lest en plass.
 
Beer Tools regner ut både vekt og volum % mener Beer Smith gjør det samme.

Men spørsmålet var/er.. Hvor mye sukker i 1 liter vann gir 1 VOLUM % alkohol ved 100% utgjæring?? :attevar:
 
Torga skrev:
Beer Tools regner ut både vekt og volum % mener Beer Smith gjør det samme.

Men spørsmålet var/er.. Hvor mye sukker i 1 liter vann gir 1 VOLUM % alkohol ved 100% utgjæring?? :attevar:

16 gram sukker gir deg 8 gram alkohol,(og 8 gram Co2) det er 10 ml eller 1/100 liter som er 1 % av volumet og 0.8 % av vekten.
egenvekt på alkohol er 0,79= 0,8
En annen sak er at å blande 1 liter alkohol og en liter vann blir som å blande 1 L ris og 1 L erter, du får ikke 2 liter av det, alkohol og vannmolekyler er heller ikke like store.

17 gram tar kanskje hensyn til det og det kan du gå ut fra er rett

Noen linker om dette, og ikke minst google
http://www.snl.no/konsentrasjon/størrelse http://vgd.no/forbruker/mat-og-drikke/tema/1251114/tittel/vanne-ut-spriten
http://www.cbov.net/ny_leksikon_a_d.htm#alkoholprosent
 
Tilbake
Topp