Det ser ut til å være en ganske entydig konsensus her om at flaskefylling fra fat krever flushing av flaskene med CO2 for å forhindre at ølet oksiderer i løpet av ganske kort tid. Men når man karbonerer naturlig på flasker, er flushing av flaskene noe de færreste gjør, og man opplever normalt ikke oksidering ved flaskekarbonering med mindre man har plasket mye med ølet på vei ned i flaskene. Likevel, om man tapper fra fat til flaske og korker på skum, skulle man jo tro at mengden oksygen man sperrer inne med ølet er betraktelig mindre enn når man korker for naturlig karbonering med flaskehalsen full av luft.
Hvordan har det seg? Er det gjæra i flaskene som bruker opp oksygenet gjennom dannelse av nye gjærceller når man tilsetter sukker og karbonerer naturlig? Eller er oksideringseffekten ved tapping fra fat til flasker uten CO2-flushing ikke så stor som konsensus skal ha det til? Har noen forsøkt en blindtest av flasker tappet med og uten flushing over tid?
Hvordan har det seg? Er det gjæra i flaskene som bruker opp oksygenet gjennom dannelse av nye gjærceller når man tilsetter sukker og karbonerer naturlig? Eller er oksideringseffekten ved tapping fra fat til flasker uten CO2-flushing ikke så stor som konsensus skal ha det til? Har noen forsøkt en blindtest av flasker tappet med og uten flushing over tid?