https://www.bryggselv.no/råvarer/humle/humleoljerLiquid dry hop, som nevnes her, hvor får man fatt i det?
http://www.lowoxygenbrewing.com/uncategorized/low-oxygen-dryhopping/
https://brewshop.no/butikk/ravarer/humle/hopburst
https://www.bryggselv.no/råvarer/humle/humleoljerLiquid dry hop, som nevnes her, hvor får man fatt i det?
http://www.lowoxygenbrewing.com/uncategorized/low-oxygen-dryhopping/
Jeg har grublet en hel del på om det er mulig å få til en slik løsning på Fermentasaurusene mine. Tørrhumlingen er et svakt punkt på disse. Et annet alternativ jeg har sett på er om det er mulig å få til en slags "hop rocket" eller torpedo hvor jeg pumper vørteren gjennom en mindre beholder med humle og tilbake i Fermentasaurusen. Jeg ser at det finnes slike løsninger som funker bra med blomst, men jeg hadde foretrukket å få det til å funke med pellets da det er det jeg stort sett bruker. Jeg har bestilt en "food safe" membranpumpe med hensikt å prøve dette. Jeg er imidlertid litt usikker på hvordan beholderen med humle burde være for at det ikke skal gå tett.Ja, Frank D og Stig B har ordnet seg slike. Fungerer best på fancy stålkar, tror jeg. TazzaT lanserte en lavterskel variant over her
Jeg har grublet en hel del på om det er mulig å få til en slik løsning på Fermentasaurusene mine. Tørrhumlingen er et svakt punkt på disse. Et annet alternativ jeg har sett på er om det er mulig å få til en slags "hop rocket" eller torpedo hvor jeg pumper vørteren gjennom en mindre beholder med humle og tilbake i Fermentasaurusen. Jeg ser at det finnes slike løsninger som funker bra med blomst, men jeg hadde foretrukket å få det til å funke med pellets da det er det jeg stort sett bruker. Jeg har bestilt en "food safe" membranpumpe med hensikt å prøve dette. Jeg er imidlertid litt usikker på hvordan beholderen med humle burde være for at det ikke skal gå tett.
Hmm er ikke laget fra ølen, opp til lokket full av CO2 så om du åpner lokket, og heller humlen nedi, så kommer det jo ikke noe oksygen ned i ølet da vell. Ser ikke poeng med å lage ekstra stress bare for tørrhumling.
CO2 er jo tyngre en luft, så O2 blander seg ikke så fort med CO2, dessuten så renner ikke CO2 ut av karet når lokket åpnes (stapp nesa nedi, så merker du at det ikke er O2 der). Dette er ikke sammenlignbart med en fis som slippes ut i et rom. Det er en grunn til at du feks fyller CO2 i corneliuss fatet før du tømmer ølet over, pga at det ikke skal være O2 i bunnen. Hadde teorien din vært rett, så hadde jo den jobben vært poengløs.
CO2 er jo tyngre en luft, så O2 blander seg ikke så fort med CO2, dessuten så renner ikke CO2 ut av karet når lokket åpnes (stapp nesa nedi, så merker du at det ikke er O2 der). Dette er ikke sammenlignbart med en fis som slippes ut i et rom. Det er en grunn til at du feks fyller CO2 i corneliuss fatet før du tømmer ølet over, pga at det ikke skal være O2 i bunnen. Hadde teorien din vært rett, så hadde jo den jobben vært poengløs.
Har tenkt om det går å pulverisere humlen og ha i beholderen, fylle med vørter eller øl og sette i fermentasaurusen. Ved store humlemengder ser jeg for meg å ta det i flere omganger. Troen på det?Jeg har grublet en hel del på om det er mulig å få til en slik løsning på Fermentasaurusene mine. Tørrhumlingen er et svakt punkt på disse. Et annet alternativ jeg har sett på er om det er mulig å få til en slags "hop rocket" eller torpedo hvor jeg pumper vørteren gjennom en mindre beholder med humle og tilbake i Fermentasaurusen. Jeg ser at det finnes slike løsninger som funker bra med blomst, men jeg hadde foretrukket å få det til å funke med pellets da det er det jeg stort sett bruker. Jeg har bestilt en "food safe" membranpumpe med hensikt å prøve dette. Jeg er imidlertid litt usikker på hvordan beholderen med humle burde være for at det ikke skal gå tett.
Den effekten der er jo urelevant for bryggeren! Eller hadde du blåst litt CO2 nedi karet til denne karen og stukket om en helt fersk batch med NEIPA oppi ved å tippe karet oppi? Det der er demonstrasjon av hvordan en endring av proposjoner av gasser i luften i karet påvirker såpeboblene. Det er aldeles ikke O2 fritt oppi der.
Pulveriserer du humlen oksiderer du jo også humlen effektivt. Det er jo ikke sånn at oksideringen magisk starter opp i ølet. Den starter fra lupulin dannes i konglene på busken .Har tenkt om det går å pulverisere humlen og ha i beholderen, fylle med vørter eller øl og sette i fermentasaurusen. Ved store humlemengder ser jeg for meg å ta det i flere omganger. Troen på det?
Sent fra min PLK-L01 via Tapatalk
Jeg har en NEIPA som går friskt på Fermentasaurusen nå. Jeg kommer til å tørrhumle den ved å åpne lokket så forsiktig som mulig og tømme nedi purget humle. I fremtiden ønsker jeg å finne bedre metoder som nevnt over[emoji106]Ser også at det finnes fare for oksidering av humlen så her må en gjøre en avveining. Hvordan skal en tørrhumle og minimere eksponering av oksygen? Tenker spesielt på fermentasaurusen som har litt utfordringer når med at humlen ikke løser seg opp og går opp i ølet. Kost/nytte er også et punkt oppi det hele. Vi er vel tross alt stort sett amatører som driver med hjemmebrygging.
Skrik ut når en kommer på gode metoder. Min tanke er å eksponere ølet for humlen i slutten av primærgjæring.tenker å tilsette fra toppen for så åvta den bort fra bunnen etter kort tid 1 dag ca. . Dette skal jeg prøve å gjøre i en 3 gang.Jeg har en NEIPA som går friskt på Fermentasaurusen nå. Jeg kommer til å tørrhumle den ved å åpne lokket så forsiktig som mulig og tømme nedi purget humle. I fremtiden ønsker jeg å finne bedre metoder som nevnt over[emoji106]
Sent fra min SM-G950F via Tapatalk