Ekornskurken
Norbrygg-medlem
Hadde det ikke vært bedre med ren co2 i boblene?
Dette virker rart for meg. Er det oppgitt noen grunn for at det skal være ugunstig å pumpe humlet øl?
En humlebeholder i serie med gjærlåsen vil jo bli spylt kontant med CO2 og jeg har en del tro på dette. Må ha et større hull det er det eneste. Et par spesial lokk for tørrhumling burde vel funke på plastkar.
Også en god plan, men jeg er redd mye av aromaen vil forsvinne ut gjennom gjæringslåsen etter så lang tid i headspace. Jeg tenkte at problemet løste seg om man vakuumerte pelletsene inn i en pose som smeltet vekk i kontakt med vørter. Eirikraude foreslo gelé, som langt på vei var genialt.
Det blir jo litt gjetting – tviler på at det er gjort så forskning rundt detteEr du sikker på at dette er et reelt problem? Pellets er jo hardpakket og om man surrer de inn i en litt stor humlepose får du nok lag utenpå til at det burde beskytte for "trekk". Dersom det er så mye fuktighet at pelletsene løser seg opp blir problemet noe større men ikke sikkert det blåser ut aromaen gjennom en hunlepose for det. Kan ikke noen bare prøve? Jeg har så mye øl nå at neste brygging blir på vårparten..
For oss flasketappere er det fristende å bruke samme ide på sukker(lake). Dersom man senker temperaturen til godt under gjærens minstekrav og bevger dunken forsiktig vil ikke sukkeret ha blandet seg godt nok ila f. eks et døgn til at man kan flaske rett fra primærkar?
Har et fat med g kobling jeg tenkte å bruke og der er det et tjukt stigerør. Tror det går eller??Vil du ikke risikere å tette stigerøret på fat #2 etter CC og når du skal ha det over på serveringsfat?
Er du sikker på at dette er et reelt problem? Pellets er jo hardpakket og om man surrer de inn i en litt stor humlepose får du nok lag utenpå til at det burde beskytte for "trekk". Dersom det er så mye fuktighet at pelletsene løser seg opp blir problemet noe større men ikke sikkert det blåser ut aromaen gjennom en hunlepose for det. Kan ikke noen bare prøve? Jeg har så mye øl nå at neste brygging blir på vårparten..
For oss flasketappere er det fristende å bruke samme ide på sukker(lake). Dersom man senker temperaturen til godt under gjærens minstekrav og bevger dunken forsiktig vil ikke sukkeret ha blandet seg godt nok ila f. eks et døgn til at man kan flaske rett fra primærkar?
Har et fat med g kobling jeg tenkte å bruke og der er det et tjukt stigerør. Tror det går eller??
Og hvor mye øl snakker vi om da?
Jeg lurer på hvor stort problemet er, jeg også. Må nok sende ei flaske av et halvannen måned gammelt øl - india red ale - til @Miguel for vurdering. (Regner med full nedsabling.)
Aner ikke. Har aldri brukt g-kobling før. Er bare en måte å finne det ut på. Men det safeste vil jeg tro vil være å bruke avkappet stigerør hvis du vil gjøre det sånn.
Men samtidig. Ren purging av fat krever veldig mye co2 for at det skal bli "rent". Type to tre napp i sikkerhetsventilen holder ikke. Hadde jeg vært deg, ville jeg droppet den ekstra overføringen. Du må også sørge for at slanger er tomme for 02.
Vis vedlegget 33811 Vis vedlegget 33810 Tror ikke dette skal tette seg? Har masse CO2 hvor mye må jeg purge? Kan jo også spyle alle slanger med co2.
Dette burde løse problemer med tette koblinger: http://www.bear-flavored.com/2014/09/how-i-dry-hop-my-ipas-with-no-oxygen.htmlVis vedlegget 33811 Vis vedlegget 33810 Tror ikke dette skal tette seg? Har masse CO2 hvor mye må jeg purge? Kan jo også spyle alle slanger med co2.
Gjør det - gjør det!. Venter fortsatt på de britiske flaskene dine Uten at jeg sjekker postkassen for en hentelapp hver dag forsåvidt.
Men, jeg har gjort litt mer testing hjemme. Og nå er jeg nede på scalping. Øl som er myrcene-fresht på fat, mister denne friskheten etter fem-seks dager på flaske, selv om ølet blir tappet på flaske innen 30 minutter etter at det er tappet på fat. Kan være min flaskefyllerteknikk, men jeg måker på med co2 i hver flaske og capper på skum. Det er så og si umulig å få denne friskheten på et kjøpeøl, så referansen for meg er hvordan det KAN være.
Jeg gjør det sånn. Bruker Clear Beer Draught System for å unngå å tette stigerøret som noen nevnte lenger nedTenker litt rundt dette og tenker å brygge en NEIPA hvor jeg tørrhumler load nr 1 ved Pitch. load nr 2 ligger i et CO2 purget fat og ølet blir fatet I det fatet på dag 5 (selvfølgelig etter alle kunstens regler for å unngå O2) her gjæres det under trykk til fg er nådd. CC og over på serveringsfat. Tanker?
Jeg gjorde dette en periode - sinnsykt mye enklere å droppe filter/stigerør til fordel for Clear Beer Draught System.Dette burde løse problemer med tette koblinger: http://www.bear-flavored.com/2014/09/how-i-dry-hop-my-ipas-with-no-oxygen.html