Holmentoppen
Norbrygg-medlem
Ja, ser det. Verden går videre. Hørt mye bra om det systemet.Jeg gjorde dette en periode - sinnsykt mye enklere å droppe filter/stigerør til fordel for Clear Beer Draught System.
Ja, ser det. Verden går videre. Hørt mye bra om det systemet.Jeg gjorde dette en periode - sinnsykt mye enklere å droppe filter/stigerør til fordel for Clear Beer Draught System.
Spennende musikkvalg! Veldig gul-aktige humle pellets på den videoen der. Mine er vanligvis mye grønnere.
Men her tar du ut gjærlåsen og humler direkte oppi tanken via hullet som gjærlå-proppen stod i? Det er ca slik jeg har gjort det, minus beergun-purgingen. Jeg er ikke sikker på at denne metoden resulterer i øl uten oksidering. Gjennomfører du Cold Crash?
Ja jeg kjører cold crash. Pga proppen så trekkes ikke noe oksygen inn i karet heller
Dette lurer jeg på også. Det har gått noen dl starsan-vann inn i mine brygg så det må bli noe trykk her. Bare å lette litt på ventilen før man flasker?Og ingen problemer med undertrykk i gjæringskaret heller?
Tror ikke jeg kommer noe nærmere oksygen fri tørrhumling enn dette. Jeg brygger under trykk og i den forbindelse kan jeg trykke humle te rett inn i gjæringskaret. se link og bilde: http://www.ubrew4u.co.nz/product/890-UBREW4U-Hop-Flavour-Injector
For de som er litt handy kan vel også lage denne utgaven av en vannfilterløsning med noen overganger og kraner, funker vel også like bra på alle gjæringskar med kran eller lignende vil jeg tro, inn i bunn, (evnt. påmontert kran) og overtrykk ut av gjærlås.
Er det noen som har erfaring med lagring av humle te? Feks. lage te av humle som begynner og bli gammel og deretter fryse denne ned, og evnt. varmebehandle denne før bruk. Har dette noe for seg eller forsvinner alle godsakene etter en tid allikevel?Vis vedlegget 33913
Ja det kan du si, det har vært en gradvis (rask) utvikling siden starten med BB30 som jeg fikk til jul i 2015 da var det gjort. Mange China pakker og DIY.Stilig lite lab du har rigga opp der. Merker du gjennomgående forskjell på ølene dine nå mot da du hadde et oppsett med mer o2 eksponering? Regner med utvikling av utstyret har vært en gradvis prosess..
Er det noe tap i å lage humle te som tilsettes?
Og siden kaldt vann inneholder masse oksygen, er vel ikke det veien å gå? Kokt vann som kjøles ned har 2000 ppb etter én time.Myrcene løser seg nesten ikke opp i vann. og så bør du evt kaldtrekke for ellers fordamper du delikatesser.
Har boret i forskjellige forum, og gjengangeren er bruk av presskanne for å lage humle te og gradene på vannet som er beskrevet ligger ca. mellom 60 og 77 grader celsius alt ettersom hvor mye bitterhet en ønsker å dra med seg fra humla. Men om en taper mye godsaker på og lage te vet jeg ikke. Der må en med mer kvalifisert smakssans enn det jeg har avgjøre. En kan jo også koke opp vann og avkjøle helt, legge det i presskanna og la det ligge en god stund (dager) slik at en får med seg godsakene. Grunn til at jeg har brukt denne metoden er at jeg antageligvis tilfører minimalt med oksygen under tørr (te) humlingen.Myrcene løser seg nesten ikke opp i vann. og så bør du evt kaldtrekke for ellers fordamper du delikatesser.
Vann er en kilde til uhorvelige mengder oksygen, og jo kaldere det er jo mer løselig er oksygenet. Hjelper ikke at det har vært oppvarmet, dessverre. Naturen vil ha likevekt – og det tar kort tid før oksygenet er tilbake i vannet etter koking. Se tabell:Har boret i forskjellige forum, og gjengangeren er bruk av presskanne for å lage humle te og gradene på vannet som er beskrevet ligger ca. mellom 60 og 77 grader celsius alt ettersom hvor mye bitterhet en ønsker å dra med seg fra humla. Men om en taper mye godsaker på og lage te vet jeg ikke. Der må en med mer kvalifisert smakssans enn det jeg har avgjøre. En kan jo også koke opp vann og avkjøle helt, legge det i presskanna og la det ligge en god stund (dager) slik at en får med seg godsakene. Grunn til at jeg har brukt denne metoden er at jeg antageligvis tilfører minimalt med oksygen under tørr (te) humlingen.
Ser ut som jeg blir nødt til å leve med litt oksygen i mitt tilfelle, øl blir det jo uansett drikkandes også
Hehe, nei vi kan ikke vinne. I følge the alchemist skal en ikke pumpe humlet øl da dette dreper humlesmak.