Vet ikke om denne er tatt med i diskusjonen?
https://www.facebook.com/hoprodgara...3800872800481/862352460611986/?type=3&theater
https://www.facebook.com/hoprodgara...3800872800481/862352460611986/?type=3&theater
Nå har ikke jeg lest alle innleggene men antar at ingen har kommet med dette.
Humleball som knyttes med tau igjennom vannlås etter risting av dunk. Etter 7 dager så kan ballen senkes nedi.
Avhenger jo å ha litt plass dunken, slik at det faktisk blir tørrhumling
Konseptet har blitt nevnt, selv om ikke akkurat slik du skisserer det.
Jeg ser to aber med det.
1) du har noen dager hvor humla er eksponert for oksygen.
2). Du trenger en utrolig stor humleball for når humle sveller inni ballen så vil du få veldig liten utnyttelse av humla.
Så enkelt kan det gjøres, men tittelen på tråden er "oksygenfri tørrhumling", og dét er det ikke.Hei.
I dag dro jeg ut gjæringslåsen. Helte humla opp gjæringskaret. Satte på gjæringslåsen igjen.
Så enkelt KAN det gjøres gitt.
Jeg er ikke fanatisk på litt oksygen nedi der. Når jeg overfører til fat skal ølet drikkes OPP innen et par måneder. Jeg har ingen planer om å lagre ølet på fatet et helt år
Hvordan ble resultatet??Tenkte å gjøre en split batch test med NEIPA der én halvpart får normal eksponering uten altfor omfattende oksygenhindrende rutiner, mens den andre gjennomgår strenge tiltak.