Lurte på om jeg skulle prøvd å brygge et øl med en del forskjellig rugmalt, og har satt opp en foreløpig oppskrift:
68% Maris Otter pale malt
20% Rugmalt 10 ebc
8% Crystal Rye 175 ebc
4% Roasted Rye 650 ebc
(Regner med å bruke 5kg malt til 23 l)
Magnum ved 60 min til ca 25 IBU
Fuggle ved 10 min 1 g/l (ish)
Fuggle ved 1 min 1g/l (ish)
OG: 1054
IBU: 32
EBC: 38
Gjær: britisk
Meninga er at rugen skal spille hovedrollen så jeg har satt opp et moderat (men forhåpentligvis merkbart) humleskjema. Kommer til å bruke en eller annen britisk gjær, får se hva Vestbrygg har på lager når jeg skal handle.
Det jeg først og fremst ønsker tilbakemelding på er maltsammensetninga. Er det noen som har erfaring med en eller flere av de rugmaltene jeg har med i oppskrifta? Hvis ja, i hvilke mengder ble de brukt og hvordan ble resultatet? Ville du gjort noe annerledes? I tilfelle, hvorfor?
68% Maris Otter pale malt
20% Rugmalt 10 ebc
8% Crystal Rye 175 ebc
4% Roasted Rye 650 ebc
(Regner med å bruke 5kg malt til 23 l)
Magnum ved 60 min til ca 25 IBU
Fuggle ved 10 min 1 g/l (ish)
Fuggle ved 1 min 1g/l (ish)
OG: 1054
IBU: 32
EBC: 38
Gjær: britisk
Meninga er at rugen skal spille hovedrollen så jeg har satt opp et moderat (men forhåpentligvis merkbart) humleskjema. Kommer til å bruke en eller annen britisk gjær, får se hva Vestbrygg har på lager når jeg skal handle.
Det jeg først og fremst ønsker tilbakemelding på er maltsammensetninga. Er det noen som har erfaring med en eller flere av de rugmaltene jeg har med i oppskrifta? Hvis ja, i hvilke mengder ble de brukt og hvordan ble resultatet? Ville du gjort noe annerledes? I tilfelle, hvorfor?