Hei
Jeg har brygget øl på hytta. En slags lager, som ble brygget ut i fra prinsippet om at man " tager hva man haver" . Mest pilsmalt, litt hvete og caramunic. Chinok og noe tysk humle. 2 pk saflager w-34/70 på 20 l ved 8 grader c. Og 1051.
Brygget ble satt til gjæring i kjelleren, som holder 9 grader nå på høsten og synker ned mot null når vinterkulda setter inn. Men den er frostfri!
Og så til greia. Planen var at jeg skulle tilbake om en måneds tid, men nå har det blitt forandringer i planene og ølet må klare seg alene i tre måneder før jeg kan komme tilbake. Jeg forventer vel i det minste at det er klart og fint. Men, vil det ha fått usmak av å stå så lenge på gjæret? Og vil all gjær være bunnfelt slik at jeg må tilsette mer for Karbonering? Artig å høre om noen andre har lignende erfaring.
Jeg har brygget øl på hytta. En slags lager, som ble brygget ut i fra prinsippet om at man " tager hva man haver" . Mest pilsmalt, litt hvete og caramunic. Chinok og noe tysk humle. 2 pk saflager w-34/70 på 20 l ved 8 grader c. Og 1051.
Brygget ble satt til gjæring i kjelleren, som holder 9 grader nå på høsten og synker ned mot null når vinterkulda setter inn. Men den er frostfri!
Og så til greia. Planen var at jeg skulle tilbake om en måneds tid, men nå har det blitt forandringer i planene og ølet må klare seg alene i tre måneder før jeg kan komme tilbake. Jeg forventer vel i det minste at det er klart og fint. Men, vil det ha fått usmak av å stå så lenge på gjæret? Og vil all gjær være bunnfelt slik at jeg må tilsette mer for Karbonering? Artig å høre om noen andre har lignende erfaring.