Hei
Har endelig fått testet ut våre to første brygg. Bryggene var lagret på korneliusfat og lagret på rundt 19 grader i noen måneder. Da vi serverte ølet kjølte vi det ned (ved hjelp av snø og søppelposer rundt fatene ) slik at det ble kaldt og drikkbart.
Etter festen fjernet jeg "kjøleelementene" og lot resten av ølet stå (fortsatt på korneliusfatene, selvfølgelig) i romtemperatur noen dager. Det var ikke igjen mye øl, men skulle servere en smaksprøve etter en par dager, men når jeg da tappet i noen glass, var fargen endret til mye mørkere/gråere og smaken endret til mer "typisk" hjemmebrygg.
Ok, tatt i betraktning at det var romtemperer og forventet noe slappere smak, var det likevel veldig overraskende at det var endret så mye og til et så mye dårligere drikk enn noen dager tidligere.
Noen som har ideer om hva som kan ha skjedd?
Er det kanskje vanlig at siste slump (ca 1 liter igjen på fatet) ikke holder samme kvalitet?
Kan trykket eller noe annet påvirket den lille mengden som var igjen?
-Robert
Har endelig fått testet ut våre to første brygg. Bryggene var lagret på korneliusfat og lagret på rundt 19 grader i noen måneder. Da vi serverte ølet kjølte vi det ned (ved hjelp av snø og søppelposer rundt fatene ) slik at det ble kaldt og drikkbart.
Etter festen fjernet jeg "kjøleelementene" og lot resten av ølet stå (fortsatt på korneliusfatene, selvfølgelig) i romtemperatur noen dager. Det var ikke igjen mye øl, men skulle servere en smaksprøve etter en par dager, men når jeg da tappet i noen glass, var fargen endret til mye mørkere/gråere og smaken endret til mer "typisk" hjemmebrygg.
Ok, tatt i betraktning at det var romtemperer og forventet noe slappere smak, var det likevel veldig overraskende at det var endret så mye og til et så mye dårligere drikk enn noen dager tidligere.
Noen som har ideer om hva som kan ha skjedd?
Er det kanskje vanlig at siste slump (ca 1 liter igjen på fatet) ikke holder samme kvalitet?
Kan trykket eller noe annet påvirket den lille mengden som var igjen?
-Robert