Ølet klarner ikke opp

Brygget en ipa den 15.5 som gjæret ned til FG 1,020 på 4 dager, men nå ser den fremdeles ut som sjokolademelk og tørrhumla (pellets rett i karet) ligger også og flyter 9 dager etter.
Jeg har brukt nottingham tørrgjær på brygg med lavere OG, som har klarnet godt opp på 2 uker. Så har noen peiling på hva grunnen kan være??

 
 
Humlen? Om du har humlet en IPA tilstrekkelig, skal den ikke bli klar.
Hva mener du? Når er det den ikke skal bli klar? Den blir jo omsider klar. Er det sånn at ved bruk av store mengdet humle så klarner ikke ølet i gjærinskaret?

Dette er min første IPA

OG 1,073
FG 1,020
IBU 73
 
Polyfenoler i humlen kan gjøre ølet uklart. Du kan jo prøve å klare ølet med isinglass og se om det hjelper, men det er nok bare å ta tiden til hjelp hvis det skyldes gjær. Uklarhet fra humle er svært vanlig i ipa.
 
Husker mitt første møte med Vestkyst IPA fra Kinn på Cask på Naboen. Så nesten ut som en brennenestlesmoothie. Fantastisk!
 
Tilbake
Topp