Nedenstånde er sakset fra Cardinals hjemmeside. Kurset er tenkt å være grunnleggende - mange av leserne på forumet er derfor allerede "overkvalifiserte", men dere kjenner kanskje andre som er mer "nybegynnere" innen ølkunnskapens verden, og som er nysgjerrige og interesserte i å lære mer? Og så serveres der altså øl på kurskveldene også - det blir ikke bare foredrag ...
Tom (daglig leder på Cardinal) og undertegnede vil stå for opplegget, men kanskje trekke inn eksterne krefter på enkelte kurskvelder.
Cardinal arrangerer Ølkurs våren 2010.
Ølkursene med innlagt prøvesmaking vil gå annenhver mandag utover våren kl 19.00 - ca 21.30. Hver kveld vil ta for seg sitt emne/ølområde/øltype, men en skal ikke behøve å ta del i alle kveldene for å få utbytte av kurset. Oppstart 25/1 Pris kr 260 pr kveld.
Foreløpig har vi satt opp et program på 8 kvelder.
1 - Hva er øl? Et historisk perspektiv.
2 - Overgjæret, undergjæret og spontangjæret. Forståelse av bryggeprosessen.
3 - Storbritannias ølkultur. "Real Ale" og moderne utfordringer.
4 - Lagerøl. Hovedvekt på Tyskland og Tsjekkia.
5 - Belgias unike ølkultur.
6 - Den amerikanske håndverksbryggeri-revolusjonen.
7 - Norsk øl - Industribryggerier og nye håndverksbryggerier.
8 - Øl - den internasjonale fellesnevner. Vi tar turen til mange land som ikke har vært nevnt tidligere i kurset. Oppsummering.
Påmelding via mail til kurs@cardinal.no
Cardinal ligger altså i Skagen 21 i Stavanger sentrum. Kursene vil bli holdt i 2.etasje.
Tom (daglig leder på Cardinal) og undertegnede vil stå for opplegget, men kanskje trekke inn eksterne krefter på enkelte kurskvelder.
Cardinal arrangerer Ølkurs våren 2010.
Ølkursene med innlagt prøvesmaking vil gå annenhver mandag utover våren kl 19.00 - ca 21.30. Hver kveld vil ta for seg sitt emne/ølområde/øltype, men en skal ikke behøve å ta del i alle kveldene for å få utbytte av kurset. Oppstart 25/1 Pris kr 260 pr kveld.
Foreløpig har vi satt opp et program på 8 kvelder.
1 - Hva er øl? Et historisk perspektiv.
2 - Overgjæret, undergjæret og spontangjæret. Forståelse av bryggeprosessen.
3 - Storbritannias ølkultur. "Real Ale" og moderne utfordringer.
4 - Lagerøl. Hovedvekt på Tyskland og Tsjekkia.
5 - Belgias unike ølkultur.
6 - Den amerikanske håndverksbryggeri-revolusjonen.
7 - Norsk øl - Industribryggerier og nye håndverksbryggerier.
8 - Øl - den internasjonale fellesnevner. Vi tar turen til mange land som ikke har vært nevnt tidligere i kurset. Oppsummering.
Påmelding via mail til kurs@cardinal.no
Cardinal ligger altså i Skagen 21 i Stavanger sentrum. Kursene vil bli holdt i 2.etasje.