Ølkurs på Cardinal

Nedenstånde er sakset fra Cardinals hjemmeside. Kurset er tenkt å være grunnleggende - mange av leserne på forumet er derfor allerede "overkvalifiserte", men dere kjenner kanskje andre som er mer "nybegynnere" innen ølkunnskapens verden, og som er nysgjerrige og interesserte i å lære mer? Og så serveres der altså øl på kurskveldene også - det blir ikke bare foredrag ...
Tom (daglig leder på Cardinal) og undertegnede vil stå for opplegget, men kanskje trekke inn eksterne krefter på enkelte kurskvelder.

Cardinal arrangerer Ølkurs våren 2010.
Ølkursene med innlagt prøvesmaking vil gå annenhver mandag utover våren kl 19.00 - ca 21.30. Hver kveld vil ta for seg sitt emne/ølområde/øltype, men en skal ikke behøve å ta del i alle kveldene for å få utbytte av kurset. Oppstart 25/1 Pris kr 260 pr kveld.
Foreløpig har vi satt opp et program på 8 kvelder.
1 - Hva er øl? Et historisk perspektiv.
2 - Overgjæret, undergjæret og spontangjæret. Forståelse av bryggeprosessen.
3 - Storbritannias ølkultur. "Real Ale" og moderne utfordringer.
4 - Lagerøl. Hovedvekt på Tyskland og Tsjekkia.
5 - Belgias unike ølkultur.
6 - Den amerikanske håndverksbryggeri-revolusjonen.
7 - Norsk øl - Industribryggerier og nye håndverksbryggerier.
8 - Øl - den internasjonale fellesnevner. Vi tar turen til mange land som ikke har vært nevnt tidligere i kurset. Oppsummering.

Påmelding via mail til kurs@cardinal.no

Cardinal ligger altså i Skagen 21 i Stavanger sentrum. Kursene vil bli holdt i 2.etasje.
 
Minner om Cardinals ølkurs som har oppstart mandag 25. januar kl 19:00. Det er fullt mulig å melde seg på for en og en kurskveld om gangen (men vi anbefaler selvfølgelig å prøve å få med seg ALLE kveldene). Kr 260 pr. kurskveld (annenhver mandag) er BILLIG! (F.eks. fotokurs og datakurs koster gjerne kr 1000 til 2000 for et par kvelder, og da får man ikke så mye som en kopp kaffe engang!) Påmelding til kurs@cardinal.no , eller i baren. Kurslokalet blir enten Cardinals 2. etasje, eller nabolokalet Rumours.
 
Dagens melding fra Tom:
Vi tok for oss ølets historiske aspekter sist mandag, og vil denne gangen gå i detalj i selve bryggeprosessen. De tre hovedtypene øl blir forklart rent teknisk, og vi vil servere smaksprøver som understreker særegenhetene. Ole Martin Solli er produksjonsleder hos Berentsens Brygghus i Egersund, som bl.a. brygger vårt populære fatøl "Sorte Får" og Rav Amber Ale, og han er vår gjesteforeleser i første halvdel av kvelden hvor fokuset blir bryggeprosessen i et industrielt perspektiv. Etter pausen vil Olav Martin Bråtveit og Sigmund Melberg gå nærmere inn på småskala brygging. Vi er her altså inne på kjernen i ølets mysterier, og vil varmt anbefale denne kvelden for økt forståelse, og et fundament for videre kunnskap. Også dere som meldte dere på sist, ber jeg sende en melding om dere kommer også mandag 8/2, så vet vi hvor mange vi blir, og kan planlegge bedre! På forhånd takk!  Tom B.Erichsen Cardinal 98204216
:brygging:
 
Minner om ølkurset i kveld 22.2. kl 19:00:
"Storbritannias ølkultur. "Real Ale" og moderne utfordringer."

Undertegnede skal få kjeften på glid, og innledningen følges opp med høvelige britiske smaksprøver. Som vanlig avsluttes kvelden med uformelt "øldrøs".
:godtoel:
 
Minner om ølkurset på Cardinal i dag (mandag 22. mars) kl 19:00, tema "Ølparadiset Belgia". Prisen er fortsatt kr 260 pr. gang, påmelding til kurs@cardinal.no .
 
 
Det blir ikke ølkurs om 14 dager (5. april), da dette er 2. påskedag.
I stedet holdes kurset mandag 12. april (fremdeles kl 19:00). Temaet blir da "Den amerikanske håndverksbryggeri-revolusjonen", og vi håper å få en amerikansk brygger til å bidra med en innledning og kommentarer.
Advarsel: Folk som ikke liker øl med mye smak, vil kanskje slite litt denne dagen ...

Påmelding til kurs@cardinal.no , pris fortsatt kr 260.
 
 
Lervigs nye amerikanske brygger, Mike Murphy, nettopp ankommet fra København, blir innleder på Ølkurset mandag 12. april kl 19:00! Mike har erfaring fra "craft brewing" både i USA, Italia og Danmark. Vi gleder oss, både til å høre på ham og til å smake gode amerikanske øl!
Bør være av interesse både for "ferskinger" og mer garvede ølkjennere.

Påmelding: kurs@cardinal.no
 
Ølkurs på Cardinal igjen i dag, mandag 3. mai kl 19:00.
Tema: Norsk øl - fra industribrygging til håndverksbrygging.
Påmelding til kurs@cardinal.no

:gammern: :godtoel:
 
Odland skrev:
Gleder meg enormt til jeg returnerer til Oljebyen i sommer. Da skal jeg kurses!

Til høsten blir der nok nye kurs, men ikke så ofte (kanskje en gang i måneden?), og da med tema innen én øl-"style" hver gang, snarere enn et  geografisk utgangspunkt. Selv om Cardinal ikke lenger har noe eget kjøkken (det er forlengst fylt opp av øl!) er det fullt mulig å alliere seg med andre aktører innen  catering-bransjen, slik at vi får servert kulinariske godbiter som passer til den øltypen som er kveldens tema. Vel, det er ihvertfall noe av det vi har i tankene nå ...

I mellomtiden kan man få med seg siste ølkurs i den nåværende serien allerede om 1 uke (mandag 10. mai), oppsamlingsheatet "Øl - den internasjonale fellesnevner", hvor vi skal innom flere land som ikke har vært tilbørlig behandlet tidligere i kursserien. Bl.a. lover Tom noen smaksmessige høydepunkter fra Nederland, Italia og Japan.
 
Minner om siste ølkurs for sesongen i kveld (mandag 10. mai) kl 19:00, Cardinals 2. etasje. Tema: "Øl - den internasjonale fellesnevner". Her skal vi innom land vi ikke har "besøkt" tidligere i kursrekken, og skal smake på alt fra eksotiske lyse lagerøl til noen skikkelige godbiter til slutt. Deltakerne utfordres også til å fortelle litt om sine egne ølopplevelser rundt om i verden.

Påmelding til kurs@cardinal.no

:biersmile:
 
Tilbake
Topp