Hallstein
Norbrygg-medlem
Hei !
Prøvde min egen pale ale mot Sierra Nevada Pale Ale her ikveld og sammenlikna de to...
Og jeg tror jeg har funnet en avsmak jeg ikke helt klarer å sette fingeren på...
Min pale ale lukter brød og tørr malt, samt en anelse humle, og den smaker korn, og er relativt tørr, selv om jeg mesket ølen ganske varmt.
Sierra Nevada sin lukter søtere, har en bedre humlearoma og smak og har en mye mer behagelig smak og munnfølelse, som jeg skulle ønske jeg hadde på min.
Jeg har opp til nå brygget BIAB, og jeg mistenker bryggefeil fra min del. Jeg mistenker spesielt at jeg kanskje har brukt for varmt skyllevann (jeg tømmer vanligvis varmt vann som kanskje har vært nært kokende... (Har aldri målt) over maltposen når jeg har løfta den ut av kjelen.), samt at BIAB posen min kan ha vært for finmasket i bunnen, da jeg alltid har hatt ganske bra med korn/mel og proteinrester i vørteren. (dette blir jo også kokt)
Jeg har også en mistanke om gjæringstempen min. Jeg har to gjæringsalternativer, det ene en kjeller, som er 14-15 grader på vinteren og 16-18 grader på sommeren. På vinteren har temperaturen i gjæringskaret vært på mellom 16-18 grader, og på sommeren 18-19 grader. Kan dette rett og slett bli for kaldt for gjæren min?
Bruker stort sett US-05 og US-04, og skal gå over til produksjon av startere på nyåret for å bruke mer ferskgjær.
Jeg vil selfølgelig få ett definitivt svar på dette neste gang jeg brygger, da jeg skal bruke den nye meskebagen min, men er det noen som mistenker en feil fra min side her?
Prøvde min egen pale ale mot Sierra Nevada Pale Ale her ikveld og sammenlikna de to...
Og jeg tror jeg har funnet en avsmak jeg ikke helt klarer å sette fingeren på...
Min pale ale lukter brød og tørr malt, samt en anelse humle, og den smaker korn, og er relativt tørr, selv om jeg mesket ølen ganske varmt.
Sierra Nevada sin lukter søtere, har en bedre humlearoma og smak og har en mye mer behagelig smak og munnfølelse, som jeg skulle ønske jeg hadde på min.
Jeg har opp til nå brygget BIAB, og jeg mistenker bryggefeil fra min del. Jeg mistenker spesielt at jeg kanskje har brukt for varmt skyllevann (jeg tømmer vanligvis varmt vann som kanskje har vært nært kokende... (Har aldri målt) over maltposen når jeg har løfta den ut av kjelen.), samt at BIAB posen min kan ha vært for finmasket i bunnen, da jeg alltid har hatt ganske bra med korn/mel og proteinrester i vørteren. (dette blir jo også kokt)
Jeg har også en mistanke om gjæringstempen min. Jeg har to gjæringsalternativer, det ene en kjeller, som er 14-15 grader på vinteren og 16-18 grader på sommeren. På vinteren har temperaturen i gjæringskaret vært på mellom 16-18 grader, og på sommeren 18-19 grader. Kan dette rett og slett bli for kaldt for gjæren min?
Bruker stort sett US-05 og US-04, og skal gå over til produksjon av startere på nyåret for å bruke mer ferskgjær.
Jeg vil selfølgelig få ett definitivt svar på dette neste gang jeg brygger, da jeg skal bruke den nye meskebagen min, men er det noen som mistenker en feil fra min side her?