I saken slik den er presentert i
avisenagder.no sier Svein Harald Nilsen i Ringnes (mine uthevinger):
"
- Det har skjedd en produktfeil, som har forårsaket en infeksjon i ølet. Slik skjer dessverre av og til. Dessverre, sier Svein Harald Nilsen i Ringnes og understreker at utestedet ikke kan klandres for problemet.
- Denne typen infeksjon, som bærer navnet diacetyl, gjør at ølet etter hvert smaker smør. Dette er et generelt problem i bransjen. Men slik usmak skal det jo ikke være i ølet, sier Nilsen etter at kunder ved Park Bistro sa fra om smørsmaken.
Nilsen sier det ikke er noen helsefare knyttet til smørsmaken - utover baksmellen som kan komme uansett dersom man drikker for mye øl."
Det er jo direkte feigt å gjemme seg bak utsagnet om at dette er "
et generelt problem i bransjen". Det er vel ikke et generelt (som at det skjer de fleste) problem i bransjen. De som ikke kan nok om øl, eller har for dårlig tid til å la ølet få nok tid på gjæren, eller at de fucker opp en gjæring, får dette.
OG det KAN være en infeksjon, men det er vel mindre vanlig.