1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Om øl i mediene

En tråd i 'Øltyper og øl generelt' startet av gstein, 1 Jul 2014.

  1. Janea

    Janea
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ramsund
  2. Ekornskurken

    Ekornskurken
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Stavanger
  3. espux

    espux
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  4. Holmentoppen

    Holmentoppen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Ski
    Vet ikke om noen, men det burde være en god forretningsidé også for norske bryggerier. Kanskje det er mulig å få tilsendt noen flasker fra Tyskland?
    Har fulgt en som testet avalkoholisert øl på Facebook. Det viste seg vanskelig å få det helt alkoholfritt, men oppvarming i stekovn fungerte tålelig bra for maltdrevne øl. Humlearomaen forsvinner sammen med alkoholen, så for humledrevne øl er det ikke veien å gå for hjemmebryggere.
     
  5. Marius K.

    Marius K.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Artig. Det viser seg at jeg tilfeldigvis har et eksemplar av en av disse fra artikkelen på kjøl![​IMG]

    Sent fra min SM-G960F via Tapatalk
     
    gustavf og espux liker dette.
  6. 1Morten

    1Morten
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bergen
    Gjør ikke clausthaler dette med hveten sin i alle fall?
     
  7. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Er det derfor IPA'n deres smaker dritt
     
  8. Mc.

    Mc.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hitra
    erikraude og loebrygg liker dette.
  9. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    erikraude liker dette.
  10. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
  11. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Det er ikke tvil om at Kina har hatt det for enkelt i verdenshandelen, det er en stund siden Kina var et u-land. Det har jo også en viss mann over dammen påpekt.

    Men hallo... er det ingen som tenker på oss stakkars hjemmebryggere?
     
    erikraude liker dette.
  12. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

    Støtter herren helhjertet.
    Gender paygap er en tilbakevist myte da statistikken tar for seg alle menn og alle kvinner uavhengig av utdanning eller noen av de 100-vis av faktorer som spiller inn.
    Jeg er sterk motstander av ALL diskriminering - også mot menn.
     
    Amarillo og loebrygg liker dette.
  13. Ole Mørkved

    Ole Mørkved
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    På høy tid. Utenlandske nettbutikker skal ikke subsidiere. Og brus på postordre, til å bli flau av....
     
  14. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Stort sett vil de avalkoholiserte variantene ha mindre munnfølelse, men bedre smak. Som @1Morten nevner, er Clausthaler hvete et eksempel. Jeg mener de fleste, alkoholfrie hveteølene er produsert slik. Det vil forsvinne en del smak og aroma samtidig, men det er såpass mye av det i hveteølene at de tåler det.
     
    espux liker dette.
  15. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesleder Oslo
    Fylkesstyre

     
    Mc. og LarsUlv liker dette.
  16. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Fylkesstyre

    Bosted:
    Oslo
    Jeg synes reklamemannen Jan Blichfeldt ikke klarer å forklare veldig godt hva han mener her. Han imøteser gjerne mer mangfold fra industribryggeriene - men ikke at mikrobryggeriene dytter dem i den retningen?

    Skal vi drikke tøyseøl eller industriøl?
     
    Finn Berger og loebrygg liker dette.
  17. Kaffewit

    Kaffewit
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    En liten avsporing.

    "For vanlig industriøl er jo faktisk allerede et utmerket naturprodukt.

    Her er ingen kunstige tilsetninger, siden den tyske renhetsloven har vært praktisert av alle norske bryggerier siden oppstarten: Øl skal lages av malt, gjær, humle og vann – punktum. Renere og sunnere (?) blir det ikke av at prosessen foregår i en bakgård og i småskala."

    Justerer ikke industribryggeriene vannet sitt? Bruker de heller ingen klaringsmidler? Skumdemper? Enzymer?
     
  18. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    For noe rør, hva er poenget med å trykke dette? Det er det samme som den elitistiske "det er ikke årntli øl"-bloggposten vi diskuterte nylig. Kjøp det du liker, la andre kjøpe det de liker og hold kjeft.
     
    erikraude og loebrygg liker dette.

Del denne siden