Om øl i mediene

Skulle til å legge ut en post om det tidligere i dag. Dette lovforslaget fikk meg virkelig til å undre. Er det da slik at en kan brygge mjød, sake og vin, men ikke øl? Hvor henger dette på greip? Og for å være vanskelig, kan en f.eks brygge en øl med 51% umaltet hvete (vet at dette er kronglete, men mulig) og 49% malt og få denne godkjent?

Nå skal jeg ikke trekke raske konklusjoner eller anta for mye, men om det ikke er Krf-leiren som står bak denne anti-malt holdningen, er det da de større bryggeriene som ikke ønsker konkurranse og har drevet lobbyvirksomhet mot dette? Det virker jo som loven skal hjelpe drift av gårder, og kanskje støtte opp mot tradisjonsrik drift av de, men hvorfor passer ikke ølbrygging inn i denne driften?

Kan forstå at noen umiddelbart kommer til å produsere et produkt som setter alk% før kvalitet, og kanskje ønsker på størst mulig måte å drive butikk på den måten, er det redselen for at dette er enklere med øl enn med f.eks cider?

Noen som kan komme med noen innsikt?
Det er allerede tillatt med øl, og har vel vært det i noen år, lurer på om det var i 2011, endringen er at det nå blir tillatt for fex cider også.
 
Tilbake
Topp