1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

OmCider

En tråd i 'Oslo Amatørbryggerlaug' startet av Nidveg, 2 Sep 2013.

  1. Martin E

    Martin E
    Expand Collapse
    Dommerkomitemedlem

    Bosted:
    Oslo
    Eplesmaken kommer faktisk _tilbake_ etter lagring! Tro det eller ei, men akkurat nå er den erfaringsmessig på sitt minst eplete. Prøv den igjen til påske - da vil den nok ha mye mer eplepreg.

    Uten veldig mye bakenforliggende empiri tror jeg gjæring rundt 18-19 grader i et par måneder, deretter kjellertemp, er et greit sted å begynne.

    Ånei, jmf 3). Hjelper det med pasteurisering?

    Prøv også whiskytoddy med hjemmelaget eplecider: Varm opp eplesider til kokepunktet og hell over i en en kopp med en skvett whisky, en vaniljestang, litt honning, litt sitron, noen nellikspiker og eventuelt ingefær for den eksperimentelle. Blir mmmmdeilig.
     
  2. Per Øyvind Arnesen

    Per Øyvind Arnesen
    Expand Collapse
    NM-arrangør

    Bosted:
    Krokkleiva
    Jeg sto og brygget på søndag, da kom Anne i Solbergliveien 5 (tlf 93419969) og lurte på om hun fikk noe eplevin eller sider tilbake for eplene vi plukket hos henne. Har vi noe igjen?
     
  3. Nidveg

    Nidveg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Det har vi, Hallvard Müller er utdelingsansvarlig. Det kommer snart.
     
  4. Nidveg

    Nidveg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Vi kjører på igjen i år! Alle medlemmer, samt de som er på gjerdet til å bli det, kan bare ta kontakt med oss.

    Om du har en del epletrær/epler kan du så klart også ta kontakt!
     
  5. Per Øyvind Arnesen

    Per Øyvind Arnesen
    Expand Collapse
    NM-arrangør

    Bosted:
    Krokkleiva
    Jeg blir gjerne med! (Men, i år er det kanskje lurere å finne en større eplefraktebil enn min :)
     
  6. pernod

    pernod
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg blir også gjerne med! Har litt større bil enn herr Arnesen her, men ikke veldig mye ..
     
  7. Nidveg

    Nidveg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Så flott med respons! I tillegg til dere to er det en del eposter som har tikket inn, jeg regner med at vi kan få til en del. Minner om festen på lørdag, om dere dukker opp kan vi prate da. I tillegg skal jeg ta en ringerunde. Vi kontakter de samme hagene som deltok i fjor, også kan vi klistre opp noen nye flygeblad, men det haster! Eplene er modne alt, eplehøsten er ca fire uker tidlig ute. :O

    Så det er bare å kjøre på! I år tenker jeg vi i første omgang konsentrer oss om å finne noen gode lagringsenheter til eplene, store dunker og kasser o.l. Det ble et sabla styr med alle posene på kjølerommet i fjor. Ellers er det så klart fritt å frakte epler til kjølerommet allerede nå på eget initiativ, tida flyr jo. Jeg ber bare om at folk er litt skånsomme ovenfor ølet som alt står der, så folk får pilsen sin ut igjen.
     

Del denne siden