Har jobba en stund med å snekre sammen denne og vil veldig gjerne ha tilbakemeldinger/råd/ innspill/ synspunkt... Alt mottas med takk :yes: Målet er å lage noe som ligner på Inveralmond Caesar Augustus, "IPA made as a Lager"
#5 Bergfast India Pale Lager Style: Unspecified (India Pale Lager) Brewer: Bergfast
Statistics
Volume: 50 liters
Boil Volume: 60 liters
OG: 1051
BG: 1042
FG: 1012
Alcohol: 5.1 % by vol.
Colour: 12 EBC (Golden)
Bitterness: 32 IBU
BU/GU: 0.63
Fermentables
Pilsner Malt, Weyermann 3 EBC 6000 g
Vienna, Castle 7 EBC 2000 g
Munich Malt, Weyermann 22 EBC 1000 g
Cara Pils, Castle 7 EBC 500 g
Caramalt, TF 30 EBC 1000 g
Mash schedule: 64 degrees for 60 minutes, 75 degrees for 15 minutes. Skylling 78 grader
Hops
Humleskjema:
60 min: 30g Cascade 6.8% AA (11 IBU)
20 min: 15g Cascade 6.8% AA, 15g Amarillo 9,1% AA - (7,8 IBU)
10 min: 20g Cascade 6.8% AA, 20g Amarillo 9,1% AA, 20g Nelson Sauvin 12,1%AA (11 IBU)
1 min: 30g Cascade 6.8% AA, 20g Amarillo 9,1% AA, 20g Nelson Sauvin 12,1%AA, 30g Styrian Golding 6% AA (1.89 IBU)
Tørrhumling 25 l:
Første tilsetning v/ overføring til sekundærgjæring.
Fylle gjæringskar med Co2 før overføring for å hindre oksydering pga humla.
15 g Cascade 6.8% AA, 10 g Nelson Sauvin 12,1%AA
Andre tilsetning på slutten av 4 uker lagring, rett før fating/ flasking.
15 g Cascade 6.8% AA, 10 g Nelson Sauvin 12,1%AA
Fermentation
Yeast: Dele batchen i to- WLP940 Mexican Lager Yeast/ Saflager 34/70
Fermented at 9 degrees C for 7 days.
Fermented at 14 degrees C for 14 days.
Lagered at 4 degrees C for 30 days.
Comments:
IBU 32 (APA?)
Koke 90 min.
Beregnet effektivitet: 80%
#5 Bergfast India Pale Lager Style: Unspecified (India Pale Lager) Brewer: Bergfast
Statistics
Volume: 50 liters
Boil Volume: 60 liters
OG: 1051
BG: 1042
FG: 1012
Alcohol: 5.1 % by vol.
Colour: 12 EBC (Golden)
Bitterness: 32 IBU
BU/GU: 0.63
Fermentables
Pilsner Malt, Weyermann 3 EBC 6000 g
Vienna, Castle 7 EBC 2000 g
Munich Malt, Weyermann 22 EBC 1000 g
Cara Pils, Castle 7 EBC 500 g
Caramalt, TF 30 EBC 1000 g
Mash schedule: 64 degrees for 60 minutes, 75 degrees for 15 minutes. Skylling 78 grader
Hops
Humleskjema:
60 min: 30g Cascade 6.8% AA (11 IBU)
20 min: 15g Cascade 6.8% AA, 15g Amarillo 9,1% AA - (7,8 IBU)
10 min: 20g Cascade 6.8% AA, 20g Amarillo 9,1% AA, 20g Nelson Sauvin 12,1%AA (11 IBU)
1 min: 30g Cascade 6.8% AA, 20g Amarillo 9,1% AA, 20g Nelson Sauvin 12,1%AA, 30g Styrian Golding 6% AA (1.89 IBU)
Tørrhumling 25 l:
Første tilsetning v/ overføring til sekundærgjæring.
Fylle gjæringskar med Co2 før overføring for å hindre oksydering pga humla.
15 g Cascade 6.8% AA, 10 g Nelson Sauvin 12,1%AA
Andre tilsetning på slutten av 4 uker lagring, rett før fating/ flasking.
15 g Cascade 6.8% AA, 10 g Nelson Sauvin 12,1%AA
Fermentation
Yeast: Dele batchen i to- WLP940 Mexican Lager Yeast/ Saflager 34/70
Fermented at 9 degrees C for 7 days.
Fermented at 14 degrees C for 14 days.
Lagered at 4 degrees C for 30 days.
Comments:
IBU 32 (APA?)
Koke 90 min.
Beregnet effektivitet: 80%