MonoBryggeriet
Norbrygg-medlem
Hei,
Mitt først innlegg her dette, men jeg tenkte at dere garva bryggere der ute også kunne ha glede av dette. Brygget min første batch i helgen, og jeg har som nybegynner valgt å fokusere på meskeprosessen. Blant mine antagelig overivrige forberedelser fikk jeg etter en henvendelse til vannverket følgende svar fra en av ingeniørene der i sept2018:
<<
Innholdet av magnesium, natrium, sulfat og klorid i drikkevannet endrer seg lite over tid, og vi analyserer derfor ikke for disse parameterne mer enn fire ganger i året. Kalsium og alkalitet blir analysert hver uke, mens bikarbonat ikke er en parameter vi analyserer for. De nyeste resultatene er:
Kalsium 16,2 mg/l
Alkalitet 0,627 mmol/l
Magnesium 0,48 mg/l
Natrium 1,78 mg/l
Sulfat 14,1 mg/l
Klorid 2,61 mg/l
>>
Basert på dette (og info fra kommunens side) kunne jeg beregne bikarbonat i BeerSmith, og har derfor i tillegg til det ovenfornevnte følgende vannprofil.
PH 7,46 og bikarbonat 38ppm
Håper noen av dere vil ha glede av dette!
Mitt først innlegg her dette, men jeg tenkte at dere garva bryggere der ute også kunne ha glede av dette. Brygget min første batch i helgen, og jeg har som nybegynner valgt å fokusere på meskeprosessen. Blant mine antagelig overivrige forberedelser fikk jeg etter en henvendelse til vannverket følgende svar fra en av ingeniørene der i sept2018:
<<
Innholdet av magnesium, natrium, sulfat og klorid i drikkevannet endrer seg lite over tid, og vi analyserer derfor ikke for disse parameterne mer enn fire ganger i året. Kalsium og alkalitet blir analysert hver uke, mens bikarbonat ikke er en parameter vi analyserer for. De nyeste resultatene er:
Kalsium 16,2 mg/l
Alkalitet 0,627 mmol/l
Magnesium 0,48 mg/l
Natrium 1,78 mg/l
Sulfat 14,1 mg/l
Klorid 2,61 mg/l
>>
Basert på dette (og info fra kommunens side) kunne jeg beregne bikarbonat i BeerSmith, og har derfor i tillegg til det ovenfornevnte følgende vannprofil.
PH 7,46 og bikarbonat 38ppm
Håper noen av dere vil ha glede av dette!