1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Oppgradering av BB30

En tråd i 'Beer Brew' startet av mlindboe, 23 Apr 2013.

 1. Gerhardsen

  Gerhardsen
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Ser at dere bruker deler fra Biltema og at noen bruker slanger ikke egnet til mesking (cf forrige side, og også tidligere i tråden, draftubes).
  Jeg har også kjøpt slengenipler osv fra Biltema, og bommet på vestbrygg då jeg kjøpte Bevlex 200 (også en draftslange) istedet for silikon.

  Og så tenkte eg: Er det virkelig trygg å bruke lufttrykkutstyr og slanger som er ikke egenet til høye temperaturer, bare for å spare noen kroner? Tror jeg skal levere tilbake greiene jeg kjøpte på Biltema...
   
  Frode T liker dette.
 2. Gerhardsen

  Gerhardsen
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bumper tråden og spør:

  Hva er det billigste (og gode) termostatalternativet? STM-1000? Den som jeg har i BB30 ikke fungerer bra (slår seg av ved kok).
   
 3. Hans Einar

  Hans Einar
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Mats Steffansson som har laget pluss softwaren til STC-1000 holder på å lage en software til STC-1000 for nettopp å styre en-kjelers bryggeri. Her han du sette meskesteg, utganger, styre pumpe, kok og humlealarmer. Den er ikke ferdig, men jeg har brygget med den.
  https://github.com/matsstaff/stc1000p-ovbsc/blob/work/README.md
   
 4. msevland

  msevland
  Expand Collapse
  Fylkesstyre Oslo
  Sentralstyre

  STC' har få knapper og lite display. Hvordan opplevde du og bruke den som et mini-styresystem? Er dette å dra den enkle hardwaren litt for langt, eller har den potensialet for effektiv styring av en kjele?
  Koblet du den til et varmeelement, eller kan den styre en kokeplate ala Rommelsbacher? Regner med at du må ha varmeelementer for å oppnå 200% :)
  Hvor stor effekt kan man egentlig kjøre gjennom en STC? Rommelsbacher'en er 2000W og det bør velg gå bra, men dersom man kjører to elementer (200%), hva er grensen da?
   
 5. Hans Einar

  Hans Einar
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Oy, mange spørsmål. STC til brygging er ikke å dra den langt men kort, slik jeg ser det. Det er den mest kompakte og selvstendige kontrolleren jeg har vært borti. Se hvor fleksibel den er. Helt kanon spør du meg. Den kan styre to varmeelementer delvis uavhengig av hverandre 0-100% = første element 101-200% = andre element. Den kan styre pumpe. Den kjører 4 meskesteg. Den kjører kok med ønsket output 0-100% Den har alarmer for humletilsetning. Den har STORT potensial mener jeg, når den er ferdig.

  Rele på STC er vel stemplet 10A. Jeg har valgt å bruke SSR til styring av effektkrevende utstyr. Denne kan koples rett på relè utgangen på STC f.-eks.:
  http://plopp-plopp.com/produkt/ssr-25a-220v-motstand-styrt/

  Edit: Linker til min egen side, og er klar over det. Slike finnes også på interbay mye rimeligere!
   
  Staro liker dette.
 6. Daniel.S

  Daniel.S
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Trondheim
  Jeg bruker en Mypin ta4 pid men hvis termostaten slår seg av hjelper dette ikke siden jeg har termostaten på 110 og da er det kontrollerte av pid'n gjennom mesking
   

  Vedlagte filer:

 7. per-ulv

  per-ulv
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Fikk laget meg kontakt til tempføleren, slik at jeg kan kople den bort fra selve styringsboksen hvor jeg har PID og SSR.
  Tenke flere kanskje ville dra nytte av disse kontaktene.
  Link til kontaker
   
  msevland liker dette.
 8. Daniel.S

  Daniel.S
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Trondheim
  Min kobles borte fra selve temp føleren, men dette der ser bra ut
   
 9. fractalf

  fractalf
  Expand Collapse
  Registrert bruker

 10. kortulf

  kortulf
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem


  Nice! Hva slags slange er det?
   
 11. Staro

  Staro
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Torshov, Oslo
 12. fractalf

  fractalf
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Den fulgte med kjølespiralen som var i BB30 settet jeg kjøpte på Bryggeland før jul i fjor. Hm, har ikke tenkt at det ikke er silikon før du nevnte det, men skal høre med dem neste gang jeg er nede i butikken.
  Til kjølespiralen bruker jeg vanlig hageslange og plugger kjøpt på biltema (etter anvisning fra en annen tråd her inne)

  Vi brukte den kun under mesking, ikke etterpå under kok. Men ifølge specs skal den tåle 100 grader C og være "food grade" (tipper dvs den er safe for vørter)
   
 13. Edvard Eidhammer Sørensen

  Edvard Eidhammer Sørensen
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Oslo

Del denne siden