1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Oppgradering av BB30

En tråd i 'Beer Brew' startet av mlindboe, 23 Apr 2013.

 1. fractalf

  fractalf
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Mange gode tips her, tusen takk alle mann! Fikk en BB30v3 til burtsdagen min og tenkte jeg skulle modde litt før jeg setter første batch. Starter med isolering og pumping, PID klarer jeg meg nok uten til å begynne med.

  @Fredda (eller noen andre)
  Tips til hvordan man lager koblinger på kjølespiralen? Den som fulgte med BB30'en var uten noen form for koblinger. Bruker dere vanlig hageslange til dette? Og fra vannkranen, bruker dere en kobling eller bare en trakt?

  Sitter å nyter en Lerdal Kringly Kris juleporter og tråler forumet. Helt innafor en lørdags aften det :)
   
  nonshaugen liker dette.
 2. glennrlie

  glennrlie
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Svarstad
  Kjøp deg klemringskoblinger og Gardena hurtigkoblinger så kan du bruke hageslangen.
   
  fractalf liker dette.
 3. Fredda

  Fredda
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Stemmer, samme her :) Klemringskoblinger og hurtigkoblinger.
  Fikk alt jeg trengte av både slange og koblinger etter en tur på biltema.
  Handleliste og varenummer finner du hvis du du blar i den laaaaaaaaange tråden om erfaringer med bb30 :)
   
  fractalf liker dette.
 4. per-ulv

  per-ulv
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Vi har også modifisert vår koker :)
  Hevet maltrøret med ca 2 cm, byttet krane, kjøpt sirkulasjonspumpe, laget det til slik at mesken fordeles mellom innside og utside av maltrøret, isolert BBen og laget en boks med PID, SSR og effektregulator. Skal prøve første brygg med det nye oppsettet i morgen :)
  [​IMG]
  [​IMG]
   
  Fredda, nonshaugen og kortulf liker dette.
 5. thethunder

  thethunder
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Jeg tenkte å bidra med mitt oppsett. Jeg har en BB30V2 som jeg kjøpte av BDKnutsen her på forumet. Han hadde på modifisert denne på ypperlig måte. Bildene sier det meste, men i hovedsak er den modifisert slik at den fungerer som en speidel. All original termostatleamikk er fjernet, og kun bryterne til elementene står igjen. Det er satt gjennomføring i bunn for sirkulering oppover i maltrøret. Videre er det montert en gjengestav i bunnen, slik at karet kan skrues fast og tette mot bunnen. En Brauduinokontroller styrer pumpe og varme. Jeg har kun montert konnektorer for ledningene til varme-element og temp-sensor, slik at kablene kan tas vekk ved rengjøring. Jeg har nå ganske mange brygg bak meg på denne, og det fungerer veldig bra. Det fulgte ikke pumpe med, og jeg har slitt litt med å få nok flow på sirkulasjonen. Med den pumpa jeg kjører nå, har jeg nok flow (MD20-klone)
  2014-12-09 19.05.54.jpg 2014-12-11 09.42.40.jpg 2014-12-11 12.35.28.jpg 2015-01-01 12.19.53.jpg Y93A2718.jpeg Y93A2719.jpeg Y93A2725.jpeg Y93A2728.jpeg Y93A2731.jpeg Y93A2740.jpeg
   
 6. Lapsklaus

  Lapsklaus
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Per Ulv: Veldig pent oppsett! Jeg har moddet min BB30 noenlunde likt, men skulle likt å visst litt mer detaljert hvordan du har laget den manifolden som fordeler vørteren over maltsenga. Har du bare stukket hull i silikonslangene? Og hva er de to kuleventilene der oppe til?

  Og til thethunder sin post om Speidel-BB-modifikasjon, må jeg bare bøye meg i støvet.. ! Poesi!
   
 7. Lapsklaus

  Lapsklaus
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Er det forresten noen som har erfaring med bruk av bazooka filter til BB30? Vurderer å ta det i bruk for ikke å tilstoppe platekjøler, men er det plass til det på innsiden av kjelen? Må vel skvise det inn mellom silkaret og ytterveggen..kan jo ikke akkurat skru det på etter å ha heist ut silkaret.
   
  glenn pederz liker dette.
 8. Staro

  Staro
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Torshov, Oslo
  Brygger på BB30 g3 og jeg har kjøpt beerbrew sin egen pumpe fra bryggeland. Følger med slanger stoppeventil og et totalt ubrukelig filter. Pumpen fungerer som pokker og gjør jobben. http://www.olbrygging.no/users/olbr...ges/52968_Beer_Brew_sirkulasjonspumpe_2_2.jpg

  Når det gjelder innkjøp av PID, sensorer/følere etc. ser jeg at veldig mange på forumet kjøper dette fra det store utland via verdensveven. Er det på grunn av pris eller tilgjengelighet?
   
 9. Noget Undergjæret

  Noget Undergjæret
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Reondhjem
  Kan bare svare for meg selv. Mesteparten pga. pris, typisk 3-4 ganger billigere inkludert frakt på mange produkter. Noen ganger er det også pga. at det ikke er lett tilgjengelig/tilgjengelig i det hele tatt her hjemme. Noen ganger kjøper jeg produkter som er dobbelt så dyre (frakt er dyrt fra USA) fra utland fordi jeg foretrekker disse istedenfor hva som selges her hjemme.
  Bestiller typisk fra Kina jeg da, med 2-4 ukers leveringstid så god planlegging av prosjektene er en fordel. Kvalitet er ymse og av og til kommer ikke produktet fram i det hele tatt. Greit nok da ebay har refundert pengene meget greit for meg iallefall, og selgerne har gitt opp til 50% avslag på produkter som ikke holdt spesifikasjonene.
   
 10. Edvard Eidhammer Sørensen

  Edvard Eidhammer Sørensen
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Oslo
 11. Edvard Eidhammer Sørensen

  Edvard Eidhammer Sørensen
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Oslo
  Dette ser veldig bra ut.

  Men lurer litt på hva slags koblinger du bruker og hvilken type slange?
   
 12. Lapsklaus

  Lapsklaus
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Ingen som har testet bazooka filter med BB30?
   
 13. Fredda

  Fredda
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Det meste av hva jeg bruker er kjøpt inn fra homebrewstuff, mye fordi da kunne jeg sitte på siden deres og finne alle koblinger jeg trengte med engang. Du får nok alt du trenger i Norge også, men måtte nok handlet på flere steder for å få akkurat de koblingene jeg ville.

  Ingen komplett liste, men noen av tingene jeg slet med å finne i norske nettbutikker på den tiden jeg kjøpte inn det meste av mitt utstyr.
  http://www.homebrewstuff.com/1-2-high-temperature-tubing.html
  http://www.homebrewstuff.com/high-flow-quick-connect-socket-x-barb.html
  http://www.homebrewstuff.com/1-2-tee-fitting.html

  Overgangen for å kunne bruke 1/2" koblinger på BB30'n uten å drille nytt hull fant jeg på Ebay.
  Hos denne selgeren http://www.ebay.com/usr/dudadiesel linken til produktet fra 2013 når jeg bestilte fungerer ikke lenger.

  Har også supplert med noe ekstra fra bryggselv.

  Veldig enig hva Noget Undergjæret skriver her. Motivasjonen varierer i hvert enkelt tilfelle, alt fra pris, tilgjengelighet og muligheten til å bestille alt fra en plass.
   
 14. Fredda

  Fredda
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Må vel også nevnes at jeg er av typen som setter veldig pris på å kunne bestille via nett og hente det i postkassen/postkontoret senere :p
   
 15. Fredda

  Fredda
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Ikke testet, men har tenkt på det selv men aldri blitt no av og tror ikke jeg kommer til å bry meg om det på min BB30.
  Med mindre du fullfører og kommer tilbake og overbeviser meg :D

  Min tanke har vært å få på en type kobling som dette fra kortulfs post. Koble bazookafilteret på denne legge det langs ytterkanten på bunn av kjelen.
  Tror det vil bli kranglete å få til da du ikke har mye plass å leke med. Den nye koblingen min ved utsuget stikker ca 1 cm inn i kjelen, og jeg må være bevist på hvor jeg plasserer silkaret for at denne ikke skal legge seg inntil utsuget og strupe/kvele flowen. Det er fortsatt litt å gå på, men ikke mye :D
   
 16. kortulf

  kortulf
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Når det gjelder bruk under mesking som du nevner ser jeg ikke poenget da vannet bør stå over malten uansett.
  Hvis dimensjonene stemmer noenlunde bør den funke ved skylling. Jeg bruker en oval salatskyller, men siden skyllevannet fortsatt renner i overkant fort gjennom den pleier jeg å legge litt alufolie i bunnen.
   
 17. Edvard Eidhammer Sørensen

  Edvard Eidhammer Sørensen
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Oslo
   
 18. Lapsklaus

  Lapsklaus
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Det så ikke så dumt ut. En albue som peker nedover. Spørs om det blir plass, ja. Tror jammen jeg skal forsøke og forhåpentligvis komme tilbake og overbevise deg :-D Tenker uansett at jeg må ha en form for hop stopper for ikke å tette platekjøleren, men har ikke kommet fram til hva som er best for en BB30. Regner med humleposer ikke er nok.
   
 19. Fredda

  Fredda
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Jeg har begynt å tenke mer på løsninger som går mer i retning av dette.
  http://www.bryggselv.no/products/humlefilter-rustfri
  http://3.bp.blogspot.com/-RIv8qa0fWJI/UGEV431M91I/AAAAAAAAAHU/u5ttqxP1gj8/s1600/P1020198.JPG
  Sett at bryggselv har litt forskjellige varianter, passer en av disse fint vil jeg nok gå for det. Ikke noe som haster for min del da jeg fortsatt bruker spiralkjøleren som fulgte med :)
   
 20. Lapsklaus

  Lapsklaus
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Jøss, det humlefilteret fra Bryggselv har jeg ikke sett før. Og jeg som leser bryggselv.no hver kveld på sengekanten..

  Og en sånn hop spider har jeg sett før. Har ikke helt skjønt enda hvordan de funker og om de vil passe på BB30, men det må sjekkes ut. Takk for tipset.
   

Del denne siden