1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Opplandsmesterskap 2018

En tråd i 'Oppland' startet av gravid, 14 Okt 2018.

  1. gravid

    gravid
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Lillehammer
    Hei alle som deltok i årets Opplandsmesterskap.

    All øle er nå smakt, dømt og vinnerene er kåret.

    Komplett dommerskjema for alle 42 innleverte øl vil legges ut på Norbrygg sine nettsider i løpet av uken.
    Jeg vil også oppdatere denne posten med en pdf i morgen da jeg har fått scannet inn alle skjema.

    Så vil vi få benytte anledningen til å takke alle som leverte inn bidrag til konkurransen. Det var veldig høyt nivå i år, og mange gode øl som brygges der ute i Oppland.
    En spesiell gratulasjon til de som stakk av med pallplassene.

    edit:
    Da er dommerskjema lagt til, og en oversikt med hvilket Deltagernummer hver øl er tildelt.
    Deltagernummer er altså den GRØNNE kolonnen.
    Og det er dette tallet du skal se etter i Dommerskjema.

    mvh.
    Fredrik Fløgstad
    leder Norbrygg Oppland
     

    Vedlagte filer:

    #1 gravid, 14 Okt 2018
    Sist redigert: 15 Okt 2018
  2. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Men hva ble resultatet pallmessig?
     
  3. gravid

    gravid
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Lillehammer
    Jo det skal jeg si deg :)

    1.plass
    Jørgen Olsen med en Tysk pilsner.

    2.plass
    Svein Iversbakken med en Norsk juleøl

    3.plass
    Anders Tessnes og Ken Runar Hauge-Kind med en Belgisk frukt lambic med kirsebær.
     
    Frode:D, nkb, Svein Iversbakken og 2 andre liker dette.
  4. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tror det er på tide og sette han der Olsen i karantene snart :)
    Neida
    Flinke bryggere skal hedres
    Gratulerer Jørgen !!!
    Gratulerer til dere alle
     
  5. Mats Ø.

    Mats Ø.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Gratulerer! :D
     
  6. Anders-

    Anders-
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tveita, Oslo
    Regner med det blir å få kjøpt Olsenpilsner på butikken snart så godt som du gjør det @Jørgen O
     
    Jørgen O liker dette.
  7. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Oi, så morsomt! :D

    Og så på gærne si'a ta Mjøsa a, gett!

    (Dom sku bære ha visst at je opprinnelig er brumunddøl! )
     
    #7 Jørgen O, 15 Okt 2018
    Sist redigert: 15 Okt 2018
    Oberstbräu og msevland liker dette.
  8. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    I Oslo har vi kjørt
    Oslomesterskap i Pils (OiP) de siste åra.
    Mulig vi endrer til
    Olsenmesterskap i Pils (OiP)
     
    Ekornskurken, YngveKL, Sveen og 4 andre liker dette.
  9. AndyHagen

    AndyHagen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Ajaj, Olsen, den der må svi på andre siden av dammen! Grattis! :)
    Hilsen Biring.
     
    Jørgen O liker dette.
  10. gravid

    gravid
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Lillehammer
    HVA!? :eek:

    Har det sneket seg inn en Hedmarking i Opplands-mesterskapet?
    Dette var jo i bunn og grunn en konkurranse for medlemmer i Oppland, men da vi faktisk har glemt å presisere dette eksplisitt i innkallelsen vi la ut, så får vi la det gå for denne gangen.

    Kan du @Jørgen O sende meg en PM med kontaktinfo, så vi kan avtale levering av premie og diplom :)
     
    Jørgen O liker dette.
  11. gravid

    gravid
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Lillehammer
    Da er dommerskjema og deltagernummer lagt til i den opprinnelige posten.
     
    Sveen og nkb liker dette.
  12. nkb

    nkb
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ikke nok med at vi tapte KM 6 div mot Nes i helga,men at en fra gærne sia "robbet" meg fra pallen... her å!! Hm Neida bare ironi Gratulerer :)
     
    Jørgen O liker dette.
  13. Frode:D

    Frode:D
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Gratulerer @Jørgen O !
    "Olsen driver" ble jo et begrep en gang.
    Nå blir vel OlsenPilsen det neste på folkemunne :)
     
  14. wayzack

    wayzack
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Så gøy at pilsen din har gjort det så bra! Min Imperial Stout havnet på 4. plass. Er det lov å spørre om oppskriften @Jørgen O
     
  15. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Oppskriften er ganske rett fram - det er mest prosess som er avgjørende for å lykkes med (tysk) pils. Her er mine tips:
    • 95-100 % pilsnermalt. Du kan eventuelt tilsette noe lys münchermalt, melanoidinmalt, carapils, hvete eller annet for å gjøre den litt mer kompleks. Men husk at tysk pils skal være lys.
    • Juster meskevann for å framheve sulfat framfor klorid (for eksempel 2:1), og bruk melkesyre for å justere meskevannet til pH på 5,2-5,3.
    • Legg hovedmeskesteget lavt for å få bra utgjæring (jeg bruker 63 grader)
    • Jeg har brukt Magnum som bitterhumle, Mittelfrüh som smaks- og aromahumle.
    • OG 1,046-1,048, FG 1,008. Tysk pils skal være bitter, tørr og skarp.
    • WLP830 eller din foretrukkede gjær i rikelige mengder, start gjæringen lavt (for eksempel 8 grader).
     
    #15 Jørgen O, 17 Okt 2018
    Sist redigert: 17 Okt 2018
    Oberstbräu, wayzack, LarsUlv og 3 andre liker dette.
  16. Anders-

    Anders-
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tveita, Oslo
    Testet 833 mot 830 noen gang eller?
     
  17. Jørgen O

    Jørgen O
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Nei, har du? Jeg har lest mye om andres erfaringer med disse to på nettet, og inntrykket er at 833 framhever maltpreget i større grad. Nå har jeg blitt veldig glad i smaken av 830 også, men det hadde vært interessant å ta en split batch og teste 830 mot 833.
     
  18. Anders-

    Anders-
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tveita, Oslo
    Har planer om en batch med 833 i løpet av en måneds tid, men ble nysgjerrig da jeg så at du har brukt 830 med godt resultat. Mener at ihvertfall Gahr har snakket varmt om 833, selv har jeg ikke brukt noen av de tidligere
     
  19. erikraude

    erikraude
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Jeg er veldig glad i 833, og den gir et nydelig maltpreg, men har ikke testa 830. Kjør en split batch og se!
     
    Jørgen O liker dette.
  20. wayzack

    wayzack
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Flott! Takk skal du ha!
    Blir alltid så usikker på hvilken vannprofil jeg skal bruke på lys lager. Brygget med münich vann på forrige lager, sulfat:klorid 120:60, ble veldig fornøyd med den.
    Igjen, gratulerer!
     

Del denne siden