Er det noe forskjell, eller noe man må tenke på hvis man skal lage en øl på en 500 l, kontra en på 25 l, annet enn at det antakeligvis er forskjell på utbytte?
Hvorfor ikke? Imponert over skråsikkerheten enkelte i dette miljøet besitter :ilike:
1# Berre Lager 2# iPA som gikk til dodraugen
3# Monster Tiger Lilly
#øl som drar damer
5#Nuclear Warhead Black DIPA special edition lager style
6#atullebokken(neste års juleøl)
Skal ikke drikke det selv nei. [emoji6] Men alle lover og regler ligger til rette. Det er produksjon jeg lurer på. Om jeg kan ta oppskriftene mine fra beersmith og sette de inn i en 500l profil og få samme resultat som det jeg har på 25 l
Platekjøler kjøler jo ikke hele brygget samtidig. Er noen variabler ute og går mtp hvor effektiv platekjøleren i 500l-brygget er, og hvor effektiv en evt spiralkjøler i et hjemmebryggeroppsett er.
Tørrhumling og utbytte som sådan er et lite helvete i store brygg fremfor små nette 25L'ere.
Jeg lager heller "humle-te" til mine 240-Litere, som jeg så tilsetter sammen med sukkerlake ved tapping. Det funker mye bedre
Angående humler så trenger du jo ikke å la dem steepe i vørteren mens brygget kjøles ned. Trekk dem ut og la dem renne av seg ned i ølet. Så slipper du ytterligere isomerisering.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.