Fra bånn:
Plukk epler, helst vinterepler som er modne i disse dager og utover. Du kan gjerne bruke en andel (10-20%) bitre epler, men det er ikke så lett å få tak i. Eplene kan gjerne ligge en uke ute etter ¨å ha vært plukket, dette gjør dem litt søtere og mykere.
Kast eplene som er brune og myke, skyll de andre litt. Knus dem med en kvern, og press dem med eplepressa. Samle opp nok juice, tilsett litt gjærnæring, pasturiser på 71 grader i 15 minutter og kjøl ned. Ha i gjæringskar og tilsett gjær av eget ønske. Sett i kjellertemperatur, stikk om hver 8 uke, tapp på flaske med litt sukker for karbonering etter 3-4 måneder. Dette blir en sur, tørr cider. Vil du ha en søtere cider må du tilsette et ikke-forgjærtbart sukker.
Men det var kanskje av eplejuice du mente?