1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Oppskrift på en god Dunkelweiss

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av knutg71, 19 Feb 2018.

  1. knutg71

    knutg71
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    1400 SKI
    Noen som har oppskrift på en Dunkelweiss?
     
  2. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Takk for påminnelsen, har hatt litt lyst til å brygge en slik en.

    Slang sammen et raskt forslag

    55%- 60% hvete
    38% -33% munich 25 EBC
    5% Caramunich 3
    2% Carafa special 3

    Mesk
    50C 10-20 min
    63C 30-40 min
    72C 30-60 min
    utmesk

    Tettnang i en eller to tilsetninger til ca 12 IBU.

    Flytende/fersk gjær korrekt for en weizen.

    Kokes 90 min.
     
    #2 Miguel, 19 Feb 2018
    Sist redigert: 19 Feb 2018
    loebrygg liker dette.
  3. Terje J

    Terje J
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tromsø
    Hvorfor har du 50C steget? Jeg har erfart at dette steget har gjort at det gode skummet blir borte veldig fort, ie skumfastheten blir ødelagt.
     
  4. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Har du da brukt det med hvetemalt? Hvetemalt inneholder veldig mye proteiner, og litt "annerledes" proteiner enn byggmalt. Jeg bruker det alltid med Weizens og hvis ølet får stå lenge nok så får du sånn reklamebilde-skum.
     
  5. Terje J

    Terje J
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tromsø
    Sjekket BS og ja den var med hveteMALT, det var nok der jeg har bommet!. Med hvete vllle det stille seg annerledes mht proteinene og nebrytningen av disse i proteinsteget?
    Den Hefen blei mildt sagt mislykka!
     
  6. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Hehe! Har du brygget en weizen UTEN hvetemalt? Hva mener du, rå hvete?
     
  7. Terje J

    Terje J
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tromsø
    Nei brygget med HveteMALT ikke umaltet hvete....
     
  8. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Da skjønte jeg iallefall ingenting av det første innlegget ditt :)
     
  9. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hehe, nå har jeg lest tråden 5 ganger og skjønner heller ikke... :p Kanskje han mente flaket hvete?
     
  10. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Som også er umaltet. Nå legger jeg på røret. Film. Kommer sterkt svakere tilbake i morgen.
     
    YngveKL liker dette.
  11. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    :D kanskje han brukte umaltet malt hvete og ikke malt hvetemalt :D
     
  12. knutg71

    knutg71
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    1400 SKI
    Er ute etter en oppskrift som noen har testet eller en klone. Noen som har?
     
  13. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Fikk du ikke svar i innlegg #2? :) Beklager "kupping" av tråd i de påfølgende innlegg da... :oops:
     
  14. Terje J

    Terje J
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tromsø
    Skjønte heller ikke hvorfor skummet ble så dårlig på Paulanern, brukte 55% hvetemalt og et proteinrast steg på 20min. Leste et ellerannet sted at fult modifiser malt ikke trenger dette steget og at det kan gå utover skumstabiliteten. Når det gjelder umaltet hvete f.eks flaket hvete så er proteinrasten en fordel for å få brutt ned de største og kompliserte proteinkjedene... Er jeg på ute på jordet eller? Hva kan i så fall være årsaken til den dårlige skumfastheten (det blei også litt tynt)?
     
  15. Terje J

    Terje J
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Tromsø
    Beklager igjen, ute å kupper tråder enda engang....
     
  16. knutg71

    knutg71
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    1400 SKI
    nei. Er ikke så dreven som dere så trenger mer detaljert step by step for 25 L. Dessuten greit med en oppskrift noen har prøvd. Får lete videre
     
  17. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Hva slags utstyr mesker du i?
     

Del denne siden