oppskrift på root beer fra 1912

Root beer anno 1912 :

Sarsaparilla (Smilax utilis) 56 gram

Ingefær (Zingiber officinale) 28 gram

Einebær                                   56 gram

Løvetann, rot
(Taraxacum officinale)         28 gram

Krypberglyng
(Gaultheria procumbens)       56 gram

2.2 kilo rørsukker

18 liter vann

Vis en ikke får tak i krypberglyng, så kan en bruke blader fra sukkerbjørk ( betula lenta), eventuellt fjellbjørk.


Fremgangsmåte:
Vask røttene godt i kaldt vann.
Knus Einebærene og ha de sammen med de andre urtene i en kjele med 8 liter kokende vann.
småkokes i 20 minutter.
Fjærn urtene fra det småkokende vannet.
Tilsett sukkeret og de resterende 8 liter med vann.
kjøles til gjæringstemperatur, tilsett så gjæren.
Det skal så flaskes direkte, og stå i ett varmt rom i 5 -6 timer. Flaskene settes så kjølig.






Har hørt at en også kan bruke peppermynte, men jeg har ikke sett noen oppskrifter med det.
Er det noen som har oppskrift med peppermynte ?
 
Hei Haaken, har du brygget dette rootbeer'et eller tenkte du gjøre det? Har smakt root beer fra butikken en gang, en god stund siden, men det minnet meg lite om øl, egentlig. Men når jeg ser på ingredienslisten så er det ikke så underlig egentlig  :iconlol:
 
Tilbake
Topp