Root beer anno 1912 :
Sarsaparilla (Smilax utilis) 56 gram
Ingefær (Zingiber officinale) 28 gram
Einebær 56 gram
Løvetann, rot
(Taraxacum officinale) 28 gram
Krypberglyng
(Gaultheria procumbens) 56 gram
2.2 kilo rørsukker
18 liter vann
Vis en ikke får tak i krypberglyng, så kan en bruke blader fra sukkerbjørk ( betula lenta), eventuellt fjellbjørk.
Fremgangsmåte:
Vask røttene godt i kaldt vann.
Knus Einebærene og ha de sammen med de andre urtene i en kjele med 8 liter kokende vann.
småkokes i 20 minutter.
Fjærn urtene fra det småkokende vannet.
Tilsett sukkeret og de resterende 8 liter med vann.
kjøles til gjæringstemperatur, tilsett så gjæren.
Det skal så flaskes direkte, og stå i ett varmt rom i 5 -6 timer. Flaskene settes så kjølig.
Har hørt at en også kan bruke peppermynte, men jeg har ikke sett noen oppskrifter med det.
Er det noen som har oppskrift med peppermynte ?
Sarsaparilla (Smilax utilis) 56 gram
Ingefær (Zingiber officinale) 28 gram
Einebær 56 gram
Løvetann, rot
(Taraxacum officinale) 28 gram
Krypberglyng
(Gaultheria procumbens) 56 gram
2.2 kilo rørsukker
18 liter vann
Vis en ikke får tak i krypberglyng, så kan en bruke blader fra sukkerbjørk ( betula lenta), eventuellt fjellbjørk.
Fremgangsmåte:
Vask røttene godt i kaldt vann.
Knus Einebærene og ha de sammen med de andre urtene i en kjele med 8 liter kokende vann.
småkokes i 20 minutter.
Fjærn urtene fra det småkokende vannet.
Tilsett sukkeret og de resterende 8 liter med vann.
kjøles til gjæringstemperatur, tilsett så gjæren.
Det skal så flaskes direkte, og stå i ett varmt rom i 5 -6 timer. Flaskene settes så kjølig.
Har hørt at en også kan bruke peppermynte, men jeg har ikke sett noen oppskrifter med det.
Er det noen som har oppskrift med peppermynte ?