Oppskrift på stout

Da er det på tide å brygge ølet som skal holde meg med selskap gjennom de stormende høstmånedene, og jeg har bestemt meg for å bruke en oppskrift fra dengang jeg drev med ekstrakt+spesialmalt. Denne ble meget god (andre har sagt det også, så det er ikke bare jeg som ser det hele gjennom et nostalgisk filter), så jeg tenkte å konvertere den til all-grain.
Som tenkt, så gjort: Jeg satte inn oppskriften i BeerCalc og fylte på med pale malt til jeg oppnådde samme OG som ekstraktbrygget.
BeerCalc pleier å regne ut FG for oss, men denne gangen oppga den FG til 1.000, noe jeg finner ganske rart. Kanskje en glitch i systemet?
Så til spørsmålet: Virker denne oppskriften rimelig?

20 liter

4,1 kg pale malt
0,3 kg black malt 1000 EBC
0,3 kg crystal malt TF
0,3 kg roasted barley TF
En håndfull ristet havre

1 ts Irish Moss

WLP013 London Ale gjær

Humle:
24 g Galena (13%)
24 g East Kent Golding (5%)

11,5 g Galena 60 min
11,5 g Galena 45 min
11,5 g East Kent Golding 30 min
11,5 g East Kent Golding 15 min

Tenkte å meske på 65 grader i 60 minutter og 78 grader i 5 minutter.
 
Sist redigert:
Visst du ser nederst på oppskriften din på beercal, så kan du velge gjær, og/eller utgjæringsprosent.
 
Tilbake
Topp