Oppskrift

Lars Rune

Norbrygg-medlem
Hei er ny her på forumet og innen hobbyen ellers.

Jeg har brygget en del all-grain sett fra bryggselv og begynner å få litt kontroll på ting.

Har nå kjøpt 8kg pilsner malt, 250g cara og 250crystal, har også liggende fra tidligere 100g Cascade, 200g Amarillo, 100g simcoe og 100g Chinook.
Noen som komme med forslag til oppskrift, mengde vann osv med de ingrediensene jeg har tilgjengelig. Bruker ett 50l biab oppsett.

Vil også bare si at det jeg sliter med ellers er hvor mye vann osv man skal bruke helle tiden og hvordan få mest mulig effektiv mesking.

Takk på forhånd :)
 
Snekret sammen em IPA til deg :)


BeerSmith 2 Recipe Printout - http://www.beersmith.com
Recipe: ‬IPA
Brewer: Brede Venås
Asst Brewer:
Style: American IPA
TYPE: All Grain
Taste: (30,0)

Recipe Specifications
--------------------------
Boil Size: 35,35 l
Post Boil Volume: 29,98 l
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Bottling Volume: 23,30 l
Estimated OG: 1,071 SG
Estimated Color: 17,5 EBC
Estimated IBU: 62,1 IBUs
Brewhouse Efficiency: 70,00 %
Est Mash Efficiency: 80,7 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
8,00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 94,1 %
0,25 kg Caraamber (59,1 EBC) Grain 2 2,9 %
0,25 kg Caramel/Crystal Malt - 60L (118,2 EBC) Grain 3 2,9 %
10,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 4 10,6 IBUs
70,00 g Amarillo [9,20 %] - Boil 15,0 min Hop 5 26,1 IBUs
90,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 5,0 min Hop 6 19,0 IBUs
60,00 g Cascade [5,50 %] - Boil 5,0 min Hop 7 5,4 IBUs
30,00 g Amarillo [9,20 %] - Boil 1,0 min Hop 8 1,0 IBUs
2,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 9 -


Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 8,50 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 32,00 l of water at 71,0 C 65,6 C 75 min

Sparge: Fly sparge with 11,86 l water at 75,6 C
Notes:
------


Created with BeerSmith 2 - http://www.beersmith.com
-------------------------------------------------------------------------------------
 
Tror kanskje du må justere oppskriften litt. Han vil bruke pilsmalten han har, ikke pale.

-For å få bra effektivitet kan det være lurt å ikke bruke så mye vann i mesken (2-2.5l pr kg) slik at du får mer vann til skylling etter utmesking. Hvis mulig skyll sent.
 
Da ville jeg kjøpt inn noe Pale Malt, for den oppskrifta så ut som den kunne bli veldig god!
 
Tilbake
Topp