Hallstein
Norbrygg-medlem
Edit: Ser selvsagt først nå at denne skulle vært plassert i oppskrifter generelt....
Trenger litt feedback før jeg brygger denne NEIPA'en. Jeg sliter med å finne noe om vannkjemi på ølet, og det er tydeligvis noe som er svært viktig når man brygger NEIPA. Gode tips tas imot fra viderekommende NEIPA-bryggere på akkurat det feltet. Ønsker rimelig stabil haze.
Får jeg ingen forslag, prøver jeg meg bare med profilen "Hoppy NEIPA" i brewfather.
Mulig jeg også skulle kutta bitterhumla ved såpass store mengder sen humle?
Ellers har jeg tenkt å kjøre 100% paranoid-for-oksygen-metode etter tilsetning av gjær på unitank hvor jeg tørrhumler med hop dropper, og setter trykk på tanken når gjæringa nærmer seg slutten.
For de som er nysgjerrig på steget med 15 grader, er det velkjent av Tree House tørrhumler på 15C, og ikke på gjæringstemperaturer.
Det gir meg også en "soft-crash" som lar meg tappe av store mengder av gjæra før tørrhumling.
Jeg kommer også til å "rouse" humla 3-4 ganger om dagen ved tørrhumling ved hjelp av å tilsette CO2 gjennom konen i bunnen av tanken, og tappe av tørrhumla etter 48 timer. Dette er fordi trykkgjæring gir dårlig utbytte av tørrhumle fordi humla har en tendens til å falle til bunn og sette seg som ei kake der. Rousing gir også noe større utbytte av humla over kortere tid, så jeg anser tørrhumlinga som ferdig etter omtrent så lang tid. (No worries, dødrommet mellom CO2-ventil i bunn og ventil skal også purges for CO2.)
6.4% / 17 °P
Recipe by
Tree House Brewing
All Grain
Boil Time: 60 min
Final Gravity: 1.021
IBU (Tinseth): 56
BU/GU: 0.81
Color: 9.9 EBC
2 kg (10%) — Oats, Flaked — Grain — 2 EBC
1 kg (5%) — BESTMALZ BEST Caramel Pils — Grain — 5 EBC
48 g (7 IBU) — Amarillo 9% — Boil — 10 min
48 g (10 IBU) — Citra 13.1% — Boil — 10 min
48 g (10 IBU) — Simcoe 13.1% — Boil — 10 min
48 g (2 IBU) — Amarillo 9% — Aroma — 20 min hopstand
48 g (3 IBU) — Citra 13.1% — Aroma — 20 min hopstand
48 g (3 IBU) — Simcoe 13.1% — Aroma — 20 min hopstand
300 g — Amarillo 9% — Dry Hop — day 10
300 g — Citra 13.1% — Dry Hop — day 10
300 g — Simcoe 13.1% — Dry Hop — day 10
Hopstand at 80 °C
Primary — 21 °C — 5 days
Primary — 15 °C — 4 days
Cold Crash — 2 °C — 4 days
Carbonation: 2.5 CO2-vol
Inspired by the recipe that Nate talks about in this video:
I did some changes based on the video when he brews it (
). The 20 min additions he talks about in the first video, he adds at 10 mins in the brew video. The OG in the brew video is 1.070. I didn't add any water treatment in this recipe since there isn't any info on his "secret sauce".
Trenger litt feedback før jeg brygger denne NEIPA'en. Jeg sliter med å finne noe om vannkjemi på ølet, og det er tydeligvis noe som er svært viktig når man brygger NEIPA. Gode tips tas imot fra viderekommende NEIPA-bryggere på akkurat det feltet. Ønsker rimelig stabil haze.
Får jeg ingen forslag, prøver jeg meg bare med profilen "Hoppy NEIPA" i brewfather.
Mulig jeg også skulle kutta bitterhumla ved såpass store mengder sen humle?
Ellers har jeg tenkt å kjøre 100% paranoid-for-oksygen-metode etter tilsetning av gjær på unitank hvor jeg tørrhumler med hop dropper, og setter trykk på tanken når gjæringa nærmer seg slutten.
For de som er nysgjerrig på steget med 15 grader, er det velkjent av Tree House tørrhumler på 15C, og ikke på gjæringstemperaturer.
Det gir meg også en "soft-crash" som lar meg tappe av store mengder av gjæra før tørrhumling.
Jeg kommer også til å "rouse" humla 3-4 ganger om dagen ved tørrhumling ved hjelp av å tilsette CO2 gjennom konen i bunnen av tanken, og tappe av tørrhumla etter 48 timer. Dette er fordi trykkgjæring gir dårlig utbytte av tørrhumle fordi humla har en tendens til å falle til bunn og sette seg som ei kake der. Rousing gir også noe større utbytte av humla over kortere tid, så jeg anser tørrhumlinga som ferdig etter omtrent så lang tid. (No worries, dødrommet mellom CO2-ventil i bunn og ventil skal også purges for CO2.)
Nate's Tree House IPA
Juicy or Hazy India Pale Ale6.4% / 17 °P
Recipe by
Tree House Brewing
All Grain
Brewtools B80pro
Batch Volume: 60 LBoil Time: 60 min
Vitals
Original Gravity: 1.070Final Gravity: 1.021
IBU (Tinseth): 56
BU/GU: 0.81
Color: 9.9 EBC
Mash
Temperature — 68 °C — 60 minMalts (20 kg)
17 kg (85%) — BESTMALZ BEST Pale Ale — Grain — 5 EBC2 kg (10%) — Oats, Flaked — Grain — 2 EBC
1 kg (5%) — BESTMALZ BEST Caramel Pils — Grain — 5 EBC
Hops (1235.4 g)
47.4 g (22 IBU) — Magnum 13.6% — Boil — 60 min48 g (7 IBU) — Amarillo 9% — Boil — 10 min
48 g (10 IBU) — Citra 13.1% — Boil — 10 min
48 g (10 IBU) — Simcoe 13.1% — Boil — 10 min
48 g (2 IBU) — Amarillo 9% — Aroma — 20 min hopstand
48 g (3 IBU) — Citra 13.1% — Aroma — 20 min hopstand
48 g (3 IBU) — Simcoe 13.1% — Aroma — 20 min hopstand
300 g — Amarillo 9% — Dry Hop — day 10
300 g — Citra 13.1% — Dry Hop — day 10
300 g — Simcoe 13.1% — Dry Hop — day 10
Hopstand at 80 °C
Yeast
5 pkg — AEB Fermoale New-E 75%Fermentation
Primary — 20 °C — 5 daysPrimary — 21 °C — 5 days
Primary — 15 °C — 4 days
Cold Crash — 2 °C — 4 days
Carbonation: 2.5 CO2-vol
Inspired by the recipe that Nate talks about in this video:
Sist redigert: