Lager en liten liste over de forskjellige malt typene og deres egenskaper. Informasjonen som oppgis er:
Oprinnelse - Hvor den er produsert
% Yield - Potensielt utbytte
EBC - Farge
Diastic power - egenskapen til å omdanne stivelse til sukker
Bruksmåte og max mengde- Til hva brukes malten og hvor mye av den
Til slutt om malten må meskes eller ikke.
Det er ikke bare lett å få dette til å se oversiktlig ut
Oprinnelse - Hvor den er produsert
% Yield - Potensielt utbytte
EBC - Farge
Diastic power - egenskapen til å omdanne stivelse til sukker
Bruksmåte og max mengde- Til hva brukes malten og hvor mye av den
Til slutt om malten må meskes eller ikke.
Kode:
Malt Oprinnelse %Yield EBC Diastic Bruksmåte Max% Må meskes
Power
Acid Malt Tyskland 58,7 5,9 0 Inneholder melkesyre, og brukes for å senke pH'en i mesken 20 Ja
Amber England 75 43,3 20 Brukes i Mild, Brown og Old Ales. Farge og "Biscuit"-smak. Intens smak 20 Ja
Aroma/Aromatic Belgia 78 51,2 29 Sterk Maltsmak og aroma. Bra til IPA og maltsterke øl. 10 Ja
Bygg / Flaket USA 70 3,3 0 Tilfører kropp til Portere og Stouts. En del protein som bidrar til tåke. 20 Ja
Bygg / Umaltet USA 60,9 3,9 0 Tilfører kropp. Må gjennom multistegsmesk med høymodifisert malt. 15 Ja
Bygg / Torrefied USA 79 3,3 0 Brukes i stedet for umaltet bygg for raskere og bedre utbytte. Bidrar med tåke. 40 Ja
Biscuit Belgia 79 45,3 6 Brukes i engelske ales. Bidrar med en "kjeks"-smak. 10 Ja
Black patent USA 55 985 0 Brukes i små doser for farge, og større doser for Portere og Stouts 10 Nei
Black Barley USA 55 985 0 Umaltet svidd bygg. Gir tørr, kaffelignende smak. 10 Nei
Brown Malt England 70 128,1 0 Tørr kjekssmak. Engelske brune ales og porter. Noen Belgiske 10 Ja
Brumalt Tyskland 71,7 45,3 0 Bidrar med rik maltsmak for å slippe dekoksjons mesk i Alt, Märzen og Oktoberfest 10 Ja
Carapils/Dextine USA 72 3,9 0 For bedre kropp og skumdannelse 20 Nei
CaraAroma Tyskland 75 256,1 0 Lik Cara 120 og Caramunich. Sterk maltsma 15 Nei
Carafa I, II, II Tyskland 70 EBC 663, 811, 1034. Brukes for sterk aroma og farge i Bayer og Stout 5 Nei
CaraWheat Tyskland 75 90,6 0 Hvetemalt aroma og farge til DunkelWeizen 16 Nei
Caramel/Crystal 75 0 Fåes i forskjellige varianter i farge fra 19 til 236 EBC. 20 Nei
CaraMunich Belgia 71,7 110 0 Karamell, kobberfarget malt til Belgisk ale og Tyske Bock 10 Nei
CaraRed Samme som "Caramel/Crystal"
CaraVienne Belgia 73,9 43 0 Lys belgisk Crystal. Brukes i Trappist og Abbey øl. 10 Nei
Chocolate Malt England 73 886 0 Gir rik rød til brun farge. Nøttaktig smak til Mørke Ale 10 Nei
ChocWheat Malt Tyskland 71 788 0 Beriker farge og aroma i Mørke hveteøl 5 Nei
Mais / Flaket USA 80 2,6 0 Redusere/lette maltsmak i lyse lager. 40 Ja
Lager Malt 82,5 3,9 100 Lys malt til Pils og lager. Kan brukes som basismalt 100 Ja
Melanoiden Malt Tyskland 80 39,4 10 Dyp rød farge og maltsmak 15 Ja
Mild Malt England 80 7,9 53 Brukes i brune Ale 100 Ja
Munich Malt Tyskland 80 17,7 72 Søt malt smak og mørk rødlig farge til Bock, Porter, Märzen og Oktoberfest 80 Ja
Havre /Flaket 80 2 0 Beriker med Kropp, munnfølelse og skum til mørke ale. Stout, Porter 30 Ja
Havre / Maltet 80 2 0 Beriker med Kropp, munnfølelse og skum til mørke ale. Stout, Porter 10 Ja
Palemalt (2 row) Belgia 80 5,9 60 Basismalt for all øl 100 Ja
Palemalt (2 row) England 78 5,9 45 Basismalt for Engelsk øl 100 Ja
Palemalt (2 row) USA 79 3,9 140 Basismalt for all øl 100 Ja
Palemalt (6 row) USA 76 3,9 150 Basismalt for all øl 100 Ja
Pale Maris Otter England 82,5 5,9 120 Basismalt for all øl 100 Ja
Peat Smokes malt England 74 5,5 0 Røkt smak til Skotske ale 20 Ja
Pilsner (2 Row) Belgia 79 3,9 105 Basismalt for Lagerøl 100 Ja
Pilsner (2 Row) Tyskland 81 3,9 110 Basismalt for Lagerøl 100 Ja
Pilsner (2 Row) England 78 2 60 Basismalt for Lagerøl 100 Ja
Ris / Flaket USA 70 2 0 Brukes for å øke alkohol uten å bidra til smak 25 Ja
Roasted Barley 55 591 0 Kaffelignende smak. 2-4% i Bron ale, 3-10% i Porter og Stout 10 Nei
Rugmalt 63 9,3 75 Tilfører en sprø krisp smak og dyp rød farge 15 Ja
Rug / Flaket 78 3,9 0 Tørr krisp smak 10 Ja
Røkt malt Tyskland 80 17,7 0 Røkt smak. 100 Ja
Special B Belgia 65,2 354 0 Ekstrem maltsmak til Belgiske Abbey og Trappist 10 Nei
Toasted Malt England 71,7 53 0 Lik som Biscuit og Vienna malt 10 Ja
Vienna Malt Tyskland 78 6,9 50 Litt møkere en Pale malt men lysere en Munich 90 Ja
Hvete malt Belgia 81 3,9 74 Til bruk i hveteøl 60 Ja
Hvete malt mørk Tyskland 84 17,7 10 Brukes i mørke hveteøl 20 Ja
Hvete malt Tyskland 84 3,9 95 Til bruk i hveteøl 60 Ja
Hvete / Flaket 77 3,2 0 Bidrar til kropp og skummdannelse 40 Ja
Hvete / roasted Tyskland 54,3 837 0 Sjokolade Hvetemalt. Brennt smak 10 Ja
Puffet Hvete 79 3,3 0 Brukes i belgiske Hvite og Wit bier. Krever Proteinrast 40 Ja