Jeg tar det i denne tråden. Det har nok vært besvart før, jeg har kanskje spurt om det selv t.o.m, men jeg klarer ikke finne igjen noe slikt svar.
Hvem er det som bedømmer forskjellige øl? Jeg vet det er at lag/regioner blir tildelt øltyper, men er det helt random? Eller er det slik at hvis mange i det laget ber om den og den stilen, så får de det, fordi de har kunnskaper om den?
Ganske konkret så lurer jeg på hvordan mine Hefeweizens, som har lite banan ville blitt bedømt? Hvis Hefeweizen blir gitt til noen som ikke er så bevandret i ølstilen så vil jeg anta at jeg blir dinget hardt fordi jeg ikke har nevneverdig banan i mine, noe som de aller fleste hefeweizens du får i norge har, som jeg da antar er referansen til de som har dukket "litt" hefeweizen? Men hefeweizens uten dominerende banan er fortsatt langt innenfor stilen. Fikk f.eks kommentar på at det ikke var sjokolade i Doppelbocken min i NM 2017, sjokolade er ikke "påkrevd" i en Doppelbock, men det "kan forekomme", står det i norbrygg sine typedefinisjoner. Skjønte ikke helt hvorfor jeg fikk "mangel"-kommentar på noe som ikke er påkrevd i stilen...Vet jo ikke hvis dette var en ding på poengene dog.
Jeg spør vel kanskje mer om selve typedefinisjonen er korrekt, når jeg tenker meg om. Da det står banan i typedefinisjonen.