Hei!
Idag lager vi en splitbatch med Gose. Den ene skal bli en standard gose med koriander, salt og sur, den andre blir en klone av Cervisiam sin Salty surprise.
Jeg fant en oppskrift her på forumet i denne tråden.
I bunnen står det: "Vi har brukt 100kg pasjonsfruktpuree på 30HL"
Jeg leser det som "100 kg pure/ 30 HEKTOLiter" ?
Eller 1 kg per 30 liter.
Hos bryggselv skriver de dette om sin pure:
"Fruktpuré med mye smak av råvaren og et fruktinnhold på hele 90%. Skal puréen brukes i ølbrygging anbefales vi en forsiktig dosering på 2-300 gram per 25 liter, og at man smaker seg frem utover dette. Fruktsmaken kan fort bli dominerende."
Ganske stort avvik mellom Cervisiam og brygg selv der med andre ord. Kan jo være forskjellige pureer, eller det kan være at saltet og surheten krever mer pasjonsfrukt.
Jeg har skrevet epost til Cervisiam, men ikke hørt noe ennå.
Vi brygger øllet idag, men er også usikker på når pureen skal oppi. 5 dager før flasking?
Idag lager vi en splitbatch med Gose. Den ene skal bli en standard gose med koriander, salt og sur, den andre blir en klone av Cervisiam sin Salty surprise.
Jeg fant en oppskrift her på forumet i denne tråden.
I bunnen står det: "Vi har brukt 100kg pasjonsfruktpuree på 30HL"
Jeg leser det som "100 kg pure/ 30 HEKTOLiter" ?
Eller 1 kg per 30 liter.
Hos bryggselv skriver de dette om sin pure:
"Fruktpuré med mye smak av råvaren og et fruktinnhold på hele 90%. Skal puréen brukes i ølbrygging anbefales vi en forsiktig dosering på 2-300 gram per 25 liter, og at man smaker seg frem utover dette. Fruktsmaken kan fort bli dominerende."
Ganske stort avvik mellom Cervisiam og brygg selv der med andre ord. Kan jo være forskjellige pureer, eller det kan være at saltet og surheten krever mer pasjonsfrukt.
Jeg har skrevet epost til Cervisiam, men ikke hørt noe ennå.
Vi brygger øllet idag, men er også usikker på når pureen skal oppi. 5 dager før flasking?