Påske øl

Påske øl blir vel som jule øl og sommer øl, det kan være så mangt
Men nå går fort tankene mine over på IPA
Hva med SM Marris Otter


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Jeg husker at jeg en gang brygget en engelsk pale ale med S-04 og rikelig med Challenger som aromahumle som hadde skikkelig påskesmak. Det vil si, den hadde et hint av appelsin og Kvikklunsj. Eller kanskje bare appelsin, når jeg tenker meg om. Dessuten var det godt, noe som er uvanlig når man bruker S-04.
 
OT: Dårlig erfaring med S-04? Har liten, men kun god erfaring. Og det var før jeg hadde gjæringsskap. Dog i en stout.
 
Også har du jo Sjokkolade og appelsin portern
Påske er jo Kvikk Lunsj og appelsin

Eller hva med å brygge en IPA til påskelammet
 
-50/50 pale/pilsner
-3-6% crystal60L
-2-3g/l med cascade&citra på hhv 20&5min
-bitterhumle til total ibu mellom 30-40
-us05
 
Sist redigert:
Vi lagde en IPA med Summit-humle for noen år siden, hvis den drikkes ferskt får man en praktfull smak av appelsin på den. Ellers er det jo alltids en mulighet med Saison? Fjorårets versjon var en lettdrukket 9,9% ale, med fine toner av krydder og appelsin. Kan anbefales.
 
Har denne stående til gjæring (Flasking _veldig_ snart) - 20L:

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
2,00 tsp Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins Water Agent 1 -
1,00 tsp Lactic Acid (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 -
5,08 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 3 85,0 %
0,50 kg Sugar, Table (Sucrose) (2,0 EBC) Sugar 4 8,4 %
0,40 kg Brown Sugar, Dark (98,5 EBC) Sugar 5 6,7 %
50,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 35,1 IBUs
25,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 25,0 min Hop 7 12,2 IBUs
25,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 15,0 min Hop 8 8,7 IBUs
1,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 9 -
25,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 10,0 min Hop 10 6,4 IBUs
1251,00 g Orange Peel, Bitter (Boil 10,0 mins) Spice 11 -
25,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 5,0 min Hop 12 3,5 IBUs
2,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 13 -

Den smaker som Solo, og har farge som en litt blek Solo. Det må da være Påske-Øl.
 
Har denne stående til gjæring (Flasking _veldig_ snart) - 20L:

Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
2,00 tsp Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 mins Water Agent 1 -
1,00 tsp Lactic Acid (Mash 60,0 mins) Water Agent 2 -
5,08 kg Pale Malt, Maris Otter (5,9 EBC) Grain 3 85,0 %
0,50 kg Sugar, Table (Sucrose) (2,0 EBC) Sugar 4 8,4 %
0,40 kg Brown Sugar, Dark (98,5 EBC) Sugar 5 6,7 %
50,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 60,0 min Hop 6 35,1 IBUs
25,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 25,0 min Hop 7 12,2 IBUs
25,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 15,0 min Hop 8 8,7 IBUs
1,00 tsp Irish Moss (Boil 10,0 mins) Fining 9 -
25,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 10,0 min Hop 10 6,4 IBUs
1251,00 g Orange Peel, Bitter (Boil 10,0 mins) Spice 11 -
25,00 g Cascade [7,00 %] - Boil 5,0 min Hop 12 3,5 IBUs
2,0 pkg Safale American (DCL/Fermentis #US-05) Yeast 13 -

Den smaker som Solo, og har farge som en litt blek Solo. Det må da være Påske-Øl.
Wow, 1251g appelsinskall, ikke rart dette smaker Solo :-D
 
Tilbake
Topp