Brygger: Stian Gustavsen
Plassering: 1. plass i klasse lys lager 2017
Type: 1E Münchener helles
OG: 1,047
FG: 1,005
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 22,0
Beregnet farge: 8,9 EBC
Gjærbare ingredienser
4,25 kg weyermann pils
0,6 kg lys Munich
0,05 kg melanoiden
Humle og krydder
Kun mittelfruh :
40g FWH
15g@15 min
15g@2 min
Andre ingredienser
Protafloc og gjærnæring. Vannjustering : 3,2 gram gips i mesk og 0,5 gram i skyllevann.
Meskeinformasjon
55c i 15 min
66c i 45 min
77c i 5 min
Gjæring
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: 4 pakker fersk gjær
Informasjon om gjæring:
4 min ren O2 ved pitch @ 9,7 grader, så inn i gjæringskammer hvor jeg tok den med til 8,3 grader og holdt den der i fem dager før jeg rampet den opp ca 1,5 grader per dag til 16 grader hvor den holdt seg til flaskedag i kjøleskap med stc 1000 og varmebelte rundt bøtta. Ingen CC. 6g sukker per liter ved flasking.
Informasjon om konkurranseølet
Brygget: 1. februar 2017
Flasket: 18. februar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N
Plassering: 1. plass i klasse lys lager 2017
Type: 1E Münchener helles
OG: 1,047
FG: 1,005
Mengde vørter: 25,0l
Mengde ferdig øl: 23,0l
Alkoholstyrke: 5,5%
Beregnet IBU: 22,0
Beregnet farge: 8,9 EBC
Gjærbare ingredienser
4,25 kg weyermann pils
0,6 kg lys Munich
0,05 kg melanoiden
Humle og krydder
Kun mittelfruh :
40g FWH
15g@15 min
15g@2 min
Andre ingredienser
Protafloc og gjærnæring. Vannjustering : 3,2 gram gips i mesk og 0,5 gram i skyllevann.
Meskeinformasjon
55c i 15 min
66c i 45 min
77c i 5 min
Gjæring
Gjærtype: WLP833
Gjærmengde: 4 pakker fersk gjær
Informasjon om gjæring:
4 min ren O2 ved pitch @ 9,7 grader, så inn i gjæringskammer hvor jeg tok den med til 8,3 grader og holdt den der i fem dager før jeg rampet den opp ca 1,5 grader per dag til 16 grader hvor den holdt seg til flaskedag i kjøleskap med stc 1000 og varmebelte rundt bøtta. Ingen CC. 6g sukker per liter ved flasking.
Informasjon om konkurranseølet
Brygget: 1. februar 2017
Flasket: 18. februar 2017
Filtrert: Nei
Karbonering: N
Sist redigert: