1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Påskecrack (1. plass i lys lager 2017)

En tråd i 'Prisbelønte oppskrifter' startet av NM-oppskrifter, 11 Feb 2018.

  1. NM-oppskrifter

    NM-oppskrifter
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Brygger: Stian Gustavsen
    Plassering: 1. plass i klasse lys lager 2017

    Type: 1E Münchener helles
    OG: 1,047
    FG: 1,005
    Mengde vørter: 25,0l
    Mengde ferdig øl: 23,0l
    Alkoholstyrke: 5,5%
    Beregnet IBU: 22,0
    Beregnet farge: 8,9 EBC

    Gjærbare ingredienser
    4,25 kg weyermann pils
    0,6 kg lys Munich
    0,05 kg melanoiden

    Humle og krydder
    Kun mittelfruh :

    40g FWH
    15g@15 min
    15g@2 min

    Andre ingredienser
    Protafloc og gjærnæring. Vannjustering : 3,2 gram gips i mesk og 0,5 gram i skyllevann.

    Meskeinformasjon
    55c i 15 min
    66c i 45 min
    77c i 5 min

    Gjæring
    Gjærtype: WLP833
    Gjærmengde: 4 pakker fersk gjær
    Informasjon om gjæring:
    4 min ren O2 ved pitch @ 9,7 grader, så inn i gjæringskammer hvor jeg tok den med til 8,3 grader og holdt den der i fem dager før jeg rampet den opp ca 1,5 grader per dag til 16 grader hvor den holdt seg til flaskedag i kjøleskap med stc 1000 og varmebelte rundt bøtta. Ingen CC. 6g sukker per liter ved flasking.


    Informasjon om konkurranseølet
    Brygget: 1. februar 2017
    Flasket: 18. februar 2017
    Filtrert: Nei
    Karbonering: N
     
    #1 NM-oppskrifter, 11 Feb 2018
    Sist redigert: 11 Feb 2018

Del denne siden