1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Paulaner clone?

En tråd i 'Brygging' startet av Rune Kallhovd, 1 Mai 2016.

  1. Rune Kallhovd

    Rune Kallhovd
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
  2. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hamar
    Den ser ganske lik ut som den paulaner-kopien som ligger ute på NB forumet. Men de har gjort om forumet så google-linkene funker dårlig..

    Uansett så er den forskjellen jeg ser fra husk at du kan bytte ut pale med hvete, og evt bruke pale mengden som pils, og pils mengden som hvete.

    Og som edit. De temperaturstegene i mesken er viktige. Min erfaring etter å ha brygget NB oppskriften noen ganger er at jeg savner noe fylde i munnfølelsen.
     
    #2 Miguel, 1 Mai 2016
    Sist redigert: 1 Mai 2016
    Rune Kallhovd liker dette.
  3. Chiefen

    Chiefen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fitjar
    Jeg kjørte trailer på kontinentet på 80 og 90 tallet og husker jeg var veldig skeptisk til weisbeer, kjøpte du en hefferweise så fikk du ett glass som bardama skenka oppi ca halvparten, var bra karbonert kan du si, så når du hadde drukket litt over halvprten kom hun tilbake og "rista" eller shaka på flaska og så helte resten i glasset. er det sånn det skal være med weise? bunnfall skal med?
     
  4. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Ja.

     
  5. Chiefen

    Chiefen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Fitjar
    Så denne gjør seg bedre på flaske enn på tapp?
     
  6. Amarillo

    Amarillo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppdal
    Tja, ølet smaker jo godt uten bunnfallet også. Tror ikke det er så stor forskjell egentlig, mest tradisjon kanskje?
     
  7. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Fylkesstyre Oslo
    Sentralstyre

    Enkelte lagrer weisbeer på Keg opp-ned. Når det går i 'produksjon' settes fatet riktig veg og gjæren kommer i suspensjon igjen.
     

Del denne siden