Brygget mitt andre surøl siden det første ble vellykket. Problemet første ganget var at jeg måtte tappe ut 3 liter nesten ferdig øl når bæra skulle få plass oppi PET karet mot slutten. Så denne andre gangen (for ca 6 mnd siden) brygget jeg større batch og fordelte på 2 stk PET fat. Jeg ville også prøve å sekundærgjære med kun bunnfall fra godt belgisk surøl etter primærgjæring med lagergjær og omstikking. Til nå er det tømt oppi en slunk nå og da med surøl, totalt 6 ulike sorter bunnfall. Men nå etter ca 6 mnd har jeg fått pellicle i begge dunkene ser det ut for. Dette er normalt vet jeg, men slik jeg forstår det så kommer dette også fordi det er nok oksygen tilstede. Så nå begynte jeg å bli redd sekundærgjæringen ikke har gitt nok CO2 produksjon til å presse oksygen opp og ut av den store headspace. Og bekymringen for oksidering av noe som tar ett år å lage gjorde sitt inntog.
Noen tips eller råd på veien mot ett ferdig godt resultat?
Noen tips eller råd på veien mot ett ferdig godt resultat?