Pepper red ale, NM 2013

Haugis

Norbrygg-medlem
Legger ut oppskriften på Pepper red ale som var brygg nr 8 i PF klassen i NM. Var noen som var interessert i den oppskriften.

Solberg red horizon, pepper edition.
Irish Red Ale

Recipe Specs
----------------
Batch Size (L):          70.0
Total Grain (kg):        18.800
Total Hops (g):          130.00
Original Gravity (OG):    1.050  (°P): 12.4
Final Gravity (FG):      1.013  (°P): 3.3
Alcohol by Volume (ABV):  4.91 %
Colour (SRM):            19.4  (EBC): 38.1
Bitterness (IBU):        25.0  (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 60
Boil Time (Minutes):      60

Grain Bill
----------------
17.000 kg Pale Ale Malt (90.43%)
0.600 kg Chocolate (3.19%)
0.600 kg Crystal 120 (3.19%)
0.600 kg Crystal 30 (3.19%)

Hop Bill
----------------
130.0 g East Kent Golding Pellet (4.7% Alpha) @ 60 Minutes (Boil) (1.9 g/L)

Misc Bill
----------------
63.0 g Black Pepper @ 15 Minutes (Boil)
15.9 g Whirlfloc Tablet @ 15 Minutes (Boil)

Single step Infusion at 68°C for 60 Minutes.
Fermented at 20°C with WLP400 - Belgian Wit Ale


Recipe Generated with BrewMate
 
Tenker å lage en gangske kraftig pale ale med pepper, men jeg har bare beregnet en fjerdedel av det som du har i oppskrifta der. Hvor framtredende ble peppernotene? Veldig spent på min Summit pepper pale.
 
Vi ville lage vår egen vri på Black roasted pepper til NØ, men ville tone ned pepper smaken i forhold til den. Den mengden vi brukte, fikk ikke innvirkning på maltsødmen, men den lille ekstre snerten i ettersmaken. Meget bra kombinasjon til salt og pepper potetgull!
 
Jeg syntes godt dere kunne vært mer generøs med pepperkverna


Sent from my iPhone using Tapatalk 2
 
Inspirert, da blir det en lignende på oss og på  Onsdag. Et spørsmål , Skal pepperen i hel, eller kan den med fordel kjøres kjennom kverna/morter ?
 
Vi knuste dem godt i en morter først. Får frigjort mere smak da vil jeg mene.
 
Tilbake
Topp