Veit ikkje om du finn eit bestemt tal på det. Det vil nok variere med fleire faktorar som maltsamansetning, co2-innhold, og tid på gjærkake.
Normalt sett er pH låg nok til at patogene bakteriar ikkje likar seg veldig godt. Det kan skje at pH stig pga autolyse om brygget får lang tid på gjærkaka, og dette vil kunne føre til at ølet blir meir utsatt for infeksjon. (https://forum.norbrygg.no/threads/primary-and-secondary-fermenting.19707/).
Er det noen som har tatt målinger som underbygger disse eller har erfaringer å dele??
Har f.eks en Mild som endte opp på pH 4.0. Synes denkanskje var litt skarp eller vel snerten (kun en uke siden den var ferdig på fat), Gjorde et forsøk med å justere opp det ferdige ølet (kun et glass med ca 0.03-0.05g Natron til pH4.3, merket at det ble litt mindre "kantete" men er ikke sikker på om det ble bedre...
Gordon Strong er ganske bestemt på at mellom 4,3 og 4,5 er ideelt. Blir det surere, blir ølet tynt i smaken, sier han. Samtidig gir syra stabilitet og beskyttelse mot infeksjoner, så ph bør heller ikke være høyere.
Jeg har ingen erfaringer sjøl med dette ennå. Men de ølene jeg har til gjæring nå, skal eventuelt justeres før jeg flasker.
Takk for den lenka. Den var midt i blinken for meg akkurat nå.
Ser av loggen fra de 4 siste bryggene at pH på ferdig øl ligger på 4.0 til 4.2 mens meske pH (ved 20gr) ligger på 5.3-5.5.
Så jeg burde kanskje prøve å legge meg litt høyere på meske pH for derigjennom å treffe bedre på Strongs anbefalinger, elller eventuelt justere øllet i etterhånd?
Vet ikke om det er normalt å justere i etterhånd, blandt de proffe??
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.