Har lest denne interessante tråden om vannbehandling: http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,652.0.html.
Men er fortsatt en smule forvirret. :idea: I begynnelsen skal man jo ikke bry seg så veldig mye om å justere, men har lyst til å prøve.
I Trondheim kommer vannet fra Jonsvannet og jeg har funnet måleresultatene for 2008: http://www.trondheim.kommune.no/content/1117688628/. PH varierer, men snittet er 8,3. Dette har jeg skjønt er for høyt.
Så er mitt konkrete spørsmål, hva bør jeg gjøre for å justere PH'en til riktig nivå for pils og ale?
Kalsiumsulfat, kalsiumkarbonat, kritt, gips .... mange begreper som "flagrer". Har anskaffet kalsiumsulfat, men så ble jeg forvirret ...
I Trondheim kommer vannet fra Jonsvannet og jeg har funnet måleresultatene for 2008: http://www.trondheim.kommune.no/content/1117688628/. PH varierer, men snittet er 8,3. Dette har jeg skjønt er for høyt.
Så er mitt konkrete spørsmål, hva bør jeg gjøre for å justere PH'en til riktig nivå for pils og ale?
Kalsiumsulfat, kalsiumkarbonat, kritt, gips .... mange begreper som "flagrer". Har anskaffet kalsiumsulfat, men så ble jeg forvirret ...