Heisann. Jeg har en pils til gjæring i kjelleren. Jeg har brukt saflager 34/70 som har stått gjevnt på ca 8 grader i over 3 uker nå. Jeg tenkte jeg skulle tappe den på flaske i dag. Men da jeg åpner gjeringskaret er et lokk av gjær/grums over ølet. Hvordan får jeg gjæret/grumset til å falle til bunns før tapping.
Jeg vurderer å heve tempraturen til 10-12 grader. Kan dette hjelpe?
Jeg lagde en pils rett før jul, men da holdt ølet 12grader. Jeg kan ikke huske at gjæret/grumset lå seg på toppen på samme måte.
Jeg synes ølet har gjæret lovlig lenge nå og det må tappes før påske..
Håper på svar.
Jeg vurderer å heve tempraturen til 10-12 grader. Kan dette hjelpe?
Jeg lagde en pils rett før jul, men da holdt ølet 12grader. Jeg kan ikke huske at gjæret/grumset lå seg på toppen på samme måte.
Jeg synes ølet har gjæret lovlig lenge nå og det må tappes før påske..
Håper på svar.