Pilsner gått sur?

Hei, vi brygget en pilsner som nå har stått å gjæret i 2uker. gjæringa har gått fint men når vi først åpnet karet ble vi møtt med en sur lukt som ganske fort forsvinner med lokket av. Etter prøvesmaking er vi veldig usikre på om ølet er surt eller ikke, det kan kjennes en liten sur smak men ingen av oss er 100% sikre om det bare er snakk om en lys pils som er tam? Det er ikke snakk om en veldig fremtredende smak som kan hintes men ikk luktes (bare når vi åpnet lokket på gjæringskaret) i tillegg var det noe flytende "øyer"/"skrumper" på toppen av karet...

Vi er ekstremt usikre på om vi ska tappe på flaske eller bare helle ut ølet?
Har noen noe ideer om hva som kan ha gått gale?
 
Lagerøl kan lukte mye rart rett etter gjæring. Sur lukt kan godt være litt svovellukt (gjerne stikkende lukt) som er ganske vanlig ved bruk av lagergjær. Sur smak kan være det samme. De flytende øyene kan utmerket være rester av gjær og ingenting annet. Lagre dette ølet og smak om en liten stund. Er det noe galt vil det utvikle seg i gal retning, er det ikke noe galt utvikler det seg i riktig retning.


mvh
Bård
 
Ble til at vi flasket litt under halvparten, etter vi puttet i sukker så ble det markant surt. Vet ikke om det er vanlig ? tipper det er i gjæringsfasen at noe har muligens gått galt etter som vi ikke har brygget med lager gjær. Det første som slår meg er at den kanskje har gjæret på for høy temperatur eller ikke latt den gjære helt ferdig. Men etter som vi allerede hadde hatt sukker i var det ikke aktuelt å la det stå lengre til gjæring.
 
Sist redigert:
Det er vel mulig å fortsette gjæringen (i gjæringskar) selv om man har hatt i sukker. Men infeksjonsfaren øker jo mer man jobber med det. Nå når det er på flasker ville ikke jeg gjort det.
Er dere ikke sikre på om det var ferdig gjæret så kan det være lurt å tenke at flaskene vil bli bomber og ta nødvendige forholdsregler.
To uker før flasking er ikke mye for en pils. Tror det er mer vanlig med 3-4 uker.
 
Tilbake
Topp