Pinnekjøtt bitter - igjen

Skal sette en ale som kan funke for a) pinnekjøtt oig b) damer.

Har søkt litt i forumet her og ser at flere anbefaler IPA til pinnekjøtt. Er med på den (uten å ha smakt) men ser for meg at det kan være greit å tone ned sitrusaromaer og det typiske vestkysthomebrewgreiene litt. Og så er det jo damene da.
 
Har kladdet inn denne oppskriften, noen synspunkter på den? Skulle gjerne brukt enda mer Perle, men har bare en halv pakke i frysen. Ser for meg at det litt klistrete kvaepreget sitter bra med fett og salt kjøtt. (Har ellers noe Fuggles, Sovereign og Cascade liggende)

----------------------------------------------------------------------------------
RR Best Pinnekjøtt Bitter Style: Unspecified Brewer: Rolf Lysfjord

Statistics
Volume: 24 liters
OG: 1054
FG:
Alcohol: 5.4 % by vol.
Colour: 8 EBC (Pale yellow)
Bitterness: 58 IBU
BU/GU: 1.07

Fermentables
Pale Malt 7 EBC         2000 grammes
Pilsner Malt 3 EBC 2000 grammes
Vienna                 700 grammes
Wheat Malt         300 grammes
Dextrose                 500 grammes

Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes, 75 degrees for 10 minutes.

Hops
Northdown 9.6% alpha         40 grammes 60 minutes
Perle         7.48% alpha 25 grammes 15 minutes
Perle         7.48% alpha 25 grammes 5 minutes
Northdown 9.6% alpha         40 grammes 5 minutes
Williamette4.9% alpha         40 grammes dry hopped

Fermentation
Yeast: WLP007 Dry English Ale 
 
Min erfaring er at damene faktisk liker sitruspreget pale ale og IPA svært godt. Hvis du lager en pale ale i stedet for en IPA, tror jeg definitivt du er der.

Med oppskrften over tror ueg fort ølet kan virke noe ubalansert (tenker på bitterheten i forhold til OG). Jeg ville lagt meg på 35-40 IBU og brukt amerikansk humle. Amarillo gir et fint ferskenpreg i tillegg til sitrustonene, så jeg ville gått for den til tørrhumling.

Sent from my HTC Desire using Tapatalk
 
Sødme og forsiktig bitterhet virker til å være en suksess blant fruene, gjerne med sitruspreg også ja. Personlig erfaring med fruen, som i utgangspunktet ikke liker "øl" (dvs pils), er at en litt søt IPA med relativt høy bitterhet og sitruspreg faller meget godt i smak. Kanskje det er håp om å få slutt på cidermonopolet hennes :)
 
Tok til fornuften og satte denne i dag. Første brygg på RR's supahfete garasjebryggeri ga mersmak  :yes:
Nå kan julematen bare komme.

------------------------------------------
Rawroffes halvtørre American Amber Style: Amerikansk Pale Ale

Statistics
Volume: 55 liters
OG: 1056
FG:
Alcohol: 5.5 % by vol.
Colour: 19 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 35 IBU
BU/GU: 0.62

Fermentables
Maris Otter Pale Malt 12000 grammes
Cara Munich 100 EBC    800 grammes
Cara-hell 25 EBC   500 grammes
Cara Red 40 EBC   500 grammes
English Brown Malt   300 grammes

Mash schedule: 66,5 degrees for 80 minutes, 70 degrees for 20 minutes.

Hops
Sorachi Ace 11.6% alpha 60 grammes 30 minutes
Williamette 6.7% alpha     60 grammes 15 minutes
Cascade     6.3% alpha   100 grammes 5 minutes
Cascade     6.3% alpha     50 grammes dry hopped

Fermentation
Yeast: WLP007 Dry English Ale
Fermented at 18,0 degrees C for 14 days.


Comments:
Tynn mesk - ca 75 liter på 14 kg malt (5,3L/kg). Ingen skylling.
WLP007 Robust Porter slurry, ca 3 uker gammel
 
Tilbake
Topp