Skal sette en ale som kan funke for a) pinnekjøtt oig b) damer.
Har søkt litt i forumet her og ser at flere anbefaler IPA til pinnekjøtt. Er med på den (uten å ha smakt) men ser for meg at det kan være greit å tone ned sitrusaromaer og det typiske vestkysthomebrewgreiene litt. Og så er det jo damene da.
Har kladdet inn denne oppskriften, noen synspunkter på den? Skulle gjerne brukt enda mer Perle, men har bare en halv pakke i frysen. Ser for meg at det litt klistrete kvaepreget sitter bra med fett og salt kjøtt. (Har ellers noe Fuggles, Sovereign og Cascade liggende)
----------------------------------------------------------------------------------
RR Best Pinnekjøtt Bitter Style: Unspecified Brewer: Rolf Lysfjord
Statistics
Volume: 24 liters
OG: 1054
FG:
Alcohol: 5.4 % by vol.
Colour: 8 EBC (Pale yellow)
Bitterness: 58 IBU
BU/GU: 1.07
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 2000 grammes
Pilsner Malt 3 EBC 2000 grammes
Vienna 700 grammes
Wheat Malt 300 grammes
Dextrose 500 grammes
Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes, 75 degrees for 10 minutes.
Hops
Northdown 9.6% alpha 40 grammes 60 minutes
Perle 7.48% alpha 25 grammes 15 minutes
Perle 7.48% alpha 25 grammes 5 minutes
Northdown 9.6% alpha 40 grammes 5 minutes
Williamette4.9% alpha 40 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: WLP007 Dry English Ale
Har søkt litt i forumet her og ser at flere anbefaler IPA til pinnekjøtt. Er med på den (uten å ha smakt) men ser for meg at det kan være greit å tone ned sitrusaromaer og det typiske vestkysthomebrewgreiene litt. Og så er det jo damene da.
Har kladdet inn denne oppskriften, noen synspunkter på den? Skulle gjerne brukt enda mer Perle, men har bare en halv pakke i frysen. Ser for meg at det litt klistrete kvaepreget sitter bra med fett og salt kjøtt. (Har ellers noe Fuggles, Sovereign og Cascade liggende)
----------------------------------------------------------------------------------
RR Best Pinnekjøtt Bitter Style: Unspecified Brewer: Rolf Lysfjord
Statistics
Volume: 24 liters
OG: 1054
FG:
Alcohol: 5.4 % by vol.
Colour: 8 EBC (Pale yellow)
Bitterness: 58 IBU
BU/GU: 1.07
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 2000 grammes
Pilsner Malt 3 EBC 2000 grammes
Vienna 700 grammes
Wheat Malt 300 grammes
Dextrose 500 grammes
Mash schedule: 67 degrees for 60 minutes, 75 degrees for 10 minutes.
Hops
Northdown 9.6% alpha 40 grammes 60 minutes
Perle 7.48% alpha 25 grammes 15 minutes
Perle 7.48% alpha 25 grammes 5 minutes
Northdown 9.6% alpha 40 grammes 5 minutes
Williamette4.9% alpha 40 grammes dry hopped
Fermentation
Yeast: WLP007 Dry English Ale