Knut Magnus Bøen
Norbrygg-medlem
Jeg har brygget mye lagerøl, og foretrekker dette. Har hørt fra flere hold at man bør pitche gjæren ved lav temperatur. Da jeg stort sett ikke får kjølt ned med spiralen lengre enn 16-17 grader, og det tar bortimot en halvtime nå om sommeren, så pitcher jeg gjæren, og lar den kjøle seg videre ned til lagergjæringstemperatur i gjæringsskap. Nå har jeg satt det til 6 grader.
Er det noen som mener å ha opplevd eller erfart at ølet blir bedre av å vente helt til vørteren har kjølt seg ned til + - ca 10 grader før de pitcher gjæren?
Det tar jo sin tid før gjæringen kommer igang uansett med lagergjær...
Er det noen som mener å ha opplevd eller erfart at ølet blir bedre av å vente helt til vørteren har kjølt seg ned til + - ca 10 grader før de pitcher gjæren?
Det tar jo sin tid før gjæringen kommer igang uansett med lagergjær...