Jeg har brukt antifoam for å hindre at det skummer over når jeg koker, lager starter og i gjæringskar.
Det som jeg ser, spesielt på spesielt på startere, er at antifoam slår flatt skummen øyeblikkelig i det jeg tilsetter denne, men så ser det ut til at virkningen gir seg og skummet kan komme opp igjen etter litt tid. Kanskje det har blitt sedimentert på bunnen eller noe, ikke vet jeg, men det funker dårlig.
Det jeg lurer på er om det kan være en god ide "plassere" denne litt smartere ved å ta en Q-tips, dyppe den i antifoam og smøre dette rundt inne i halsen på Erlenmayerkoblen ca 2 cm fra åpningen? Tanken er at når skummet kommer opp, så kommer det i kontakt med den "friske" antifoam og faller ned. Tilsvarende kan man dryppe en dråpe antifoam på "bunnen" av vannlåsen og da vil krausen/skummet falle sammen i det det når antifoamendråpen og ikke fylle/blåse ut vannlåsen.
Jeg antar at antifoam er uskadelig & at Q-tipsen ikke er infisert etc. Noen som har andre innvenninger på metodikken?
Det som jeg ser, spesielt på spesielt på startere, er at antifoam slår flatt skummen øyeblikkelig i det jeg tilsetter denne, men så ser det ut til at virkningen gir seg og skummet kan komme opp igjen etter litt tid. Kanskje det har blitt sedimentert på bunnen eller noe, ikke vet jeg, men det funker dårlig.
Det jeg lurer på er om det kan være en god ide "plassere" denne litt smartere ved å ta en Q-tips, dyppe den i antifoam og smøre dette rundt inne i halsen på Erlenmayerkoblen ca 2 cm fra åpningen? Tanken er at når skummet kommer opp, så kommer det i kontakt med den "friske" antifoam og faller ned. Tilsvarende kan man dryppe en dråpe antifoam på "bunnen" av vannlåsen og da vil krausen/skummet falle sammen i det det når antifoamendråpen og ikke fylle/blåse ut vannlåsen.
Jeg antar at antifoam er uskadelig & at Q-tipsen ikke er infisert etc. Noen som har andre innvenninger på metodikken?