Portabel Corneliusfat løsning

oyrisan

Norbrygg-medlem
Jeg er så heldig at jeg har liggende et par Cornelius fat i kjelleren, men jeg har for øyeblikket ingen måte å få ølet ut av disse fatene.

Jeg er på jakt etter en "partyløsning" der jeg kan ta med meg en kompakt liten gass-sak (med patron) og en liten tappeslange. Denne løsningen er ikke beregnet på å karbonere, bare drive ølet ut av fatene.

Målet er fleksibilitet slik at jeg senere kan utvide til stor flaske og mange manometre/fat uten å måtte bytte ut alt.

Jeg ser for meg at jeg trenger:
Holder for Patroner (8g 16g?)
Lite manometer for å ha en liten ide om hva slags trykk jeg jeg har
Slanger med koblinger mot fat og patroner
"Tappe enhet"
Diverse koblinger, overganger og slikt
Kobling mot Sodastream (fordi det kan være nyttig med mer trykk en en liten patron)​

Kan noen hjelpe meg sett sammen en handleliste fra http://www.candirect.de med de tingen jeg trenger?

Informasjonen jeg er på jakt etter finnes helt sikkert her inne allerede, men jeg har ikke funnet noe som kan gi meg den komplette oversikten.
 
Jeg ville gått for sodastream gassflaske, regulator og flexitapp. Bruker dette selv til protabel tapping. Jeg hadde i hvertfall ikke tatt med bryet med å strate med småpatroner, soda stream er mye billigere på sikt og du har full kontroll på tappetrykket.
Handleliste kan da bli slik:
Overgang sodastream - CO2: http://shop.lundteknik.dk/product_info.php?cPath=741&products_id=14253
Regulator m/slange og CO2 kobling: http://shop.lundteknik.dk/product_info.php?cPath=741&products_id=12781
Picknic tapp med skumdemper: http://shop.lundteknik.dk/product_info.php?cPath=768&products_id=13933

425g sodastream/AGA flasker får du over alt. Koster rundt 200kr, og refill ca. 100kr.

Det vil også fungere fint å tvangskarbonere med dette utstyret, forresten:)
 
Dette er gode greier :)

Nå må jeg bare finne tilsvarende varer på Candirect.de sine sider.

Jeg får ikke helt grepet på hva forskjellen er mellom Coca-cola og Pepsi-cola fat er. Hva er vanligst her på berget?

Hvordan koblinger er det på Corneliusfatene?
Ball-lock, NC, CC?
Hvordan dimensjoner er det på koblinger?
 
Hvorfor handler du ikke bare fra Lund Teknik? OK priser og de trekker fra dansk moms. Jeg har aldri brukt Candirect, så det var lettere å vise deg de riktige delene hos lundteknik.
Nesten alle fat her i europa har ball lock, det som kalles pepsi fat. Så det er nok dette du skal ha. Colafat har pin lock.
 
Personlig vil jeg advare mot lundteknikk. Adapteren for sodastream jeg fikk fra de hadde feil med gjengene, så den kunne ikke skrues på. De svarte aldri når jeg prøvde å få tak i de for å klage.
Prøvde også å ta kontakt med de for å kjøpe Corneliusfat, og fikk aldri noen respons.

Så, min erfaring med lundteknikk er å styre milvis unna. De gidder aldri å ta ansvar for noe som helst, enten det er problemer med produktene sine, eller spørsmål om kjøp av flere fat i slengen.
 
Jeg har god erfaring med Lund, men jeg har vel vært heldig?
Vil tro du klarer deg med dette fra candirect:
http://www.candirect.de/Druckminder...schen-bis-3-bar-1-Manometer-fuer-Arbeitsdruck
http://www.candirect.de/CO2-Anschlussschlauch-fuer-NC-Behaelter-komplett
http://www.candirect.de/Mini-Zapfhahn-mit-Schlauchkupplung-NC

Det er annen tappekran på denne tappeslangen som jeg ikke har vært borti og tykkere slange enn på de vanlige flexitapp slangene med skumdemper du får her. Denne regulatoren ser ut som den bare kan brukes på sodastream flasker, har ikke noe adapter du kan ta av. Sikkert lurt å dobbeltsjekke om du ikke trenger adapteret i tillegg.
 
De svarer skjelden på mail hos lund teknik. Bestill, og det kommer i posten. Funker fett for min del. Anbefaler. Skal du ha tak i de må du ringe på angitt tidspunkt.
 
Gode greier!
Jeg vurderte Lund, det så ut som om de hadde kurante varer. Ettersom jeg skal på ferie i Tyskland regner jeg med at det er rimeligst å ta alt via Candirect.

Noen som har testet komplett settet deres med 2kg co2 flaske? Er det noe å satse på?
 
Biltema har en co2pumpe for sykler til 16(?)g patroner. Funker som bare det. Billig regulatorløsning, relativt dyr gass. Dog...man får små patroner temmelig rimelig på ebay..
 
Det var veldig billig! Må vel ha litt tilbehør for å få koblet den til fatet. Føler også at det hadde vært kjekt med et manometer for å se hva slags trykk man jobbet med.

Jeg har sett litt på denne: http://www.candirect.de/CO2-Injekto...plung-mit-Rueckschlagventil-fuer-NC-Behaelter

Så vidt jeg kan fatte burde denne kunne gjøre oppgaven enkelt og presist. Er det noe ved denne som tilsier at den ikke vil kunne gjøre jobben på et trøndersk Corneliusfat fylt med hveteøl?
 
Jeg har vært der du er nå. Jeg har gjort alt for å skaffe rimelige løsninger. Jeg har angret på mye. Spesielt på regulatorkjøp. Jeg vet at 800,- er mye å bruke på en dings for mange, men stol på en som har prøvd det meste: kjøp en god regulator fra en bryggersjappe i Norge. Den beste regulatoren jeg har er fra Bryggselv. Verdt hvert øre! Kommer aldri til å kjøpe billigløsninger på gassida mer. Bortsett fra slike picnickløsninger. Til karbonering og hjemmeservering anbefaler jeg kvalitetsprodukter!
 
Den du linker til ser helt fin ut, men til å dytte ut ølet er manometeret overflødig, og kun en fordyrende gimmic. Kjøp patroner på ebay og sykkelpumpe fra BT, ta med den posen med sykkelventiladaptere (art nr 270047) så får du en slangestuss til gasslangen.
 
Hva er det som gjør at en god regulator er verd dobbel pris? Hva skal jeg se etter?
Regulatorene må jo finnes i utenlandske butikker også, uten det norske prispåslaget....

Dette er to regulator fra 47euro til 57eur (ca 400-450Nok)på Candirect:
http://www.candirect.de/Druckminder...anometer-fuer-Flascheninhalt-und-Arbeitsdruck
http://www.candirect.de/Druckminder...anometer-fuer-Flascheninhalt-und-Arbeitsdruck

Dette ser ut som en tilnærmet identisk regulator til 900Nok fra Bryggselv:
http://www.bryggselv.no/products/co2-regulator-med-to-manometere

Prisen er det dobbelte for den norske regulatoren. Begge ser ut til å være av merket Hiwi. Er det noen vesentlig forskjell i kvalitet som jeg må være oppmerksom på?

Det samme ser også ut til å gjelde gassflasker: http://www.candirect.de/CO2-Flasche-2-kg og http://www.bryggselv.no/products/co2-flaske-2kg
500 kroner kontra 1300 kroner.
 
Husk på at det kommer frakt (30-40€)+mva på både vare og frakt, + postens fortollingsgebyr i tillegg på de prisene der, tror ihvertfall ikke det vil være verdt det for regulatorene, har ikke sjekka på det andre
 
I tillegg er jeg villig til å betale en god del for den servicen og sikkerheten bryggerbutikkene yter når ting går i stykker.
 
Jeg skal heldigvis til Tyskland, og kan få tak i pakka der, så da slipper jeg posten og tollen. Kun innlandsfrakt i Tyskland. Det burde være overkommelig.
Med besparelser på 1200,- på regulator og 2kg flaske er det jo omtrent lønnsomt å bruke kielferga og en skikkelig fest :)
 
Tilbake
Topp