Hei,
jeg sitter og planlegger innkjøp for brygging i romjulen. Forhåpentligvis får vi tid til to brygg. Vi har bestemt oss for at et av dem skal være en porter. På forumet for oppskrifter fant jeg "#3 2008/06 - London Porter - Haandbryggeriet" og forsøker nå å tilpasse denne oppskriften til varer som føres av vestbrygg.
Malten ser ut til å gå greit, jeg er bare usikker på om jeg har valgt rett krystall malt (150 EBC)
Original oppskrift:
40% pale malt (Marris Otter)
27% Mynchener malt
13% Krystall malt
13% Røkmalt
5 % Sjokolade malt
2 % Svart malt
Vestbrygg:
40% Munich Malt 23.8 EBC
13% Crystal 150 EBC
13% Smoked Malt 5,2 EBC
5 % Chocolate 1175 EBC
2 % Black Malt 1450 EBC
Men på humlen er jeg temmelig blank. Oppskriften sier følgende:
12,5 gr Galena humle i mesken
12,5 gr Cluster humle i mesken
40 gr Galena i kokekjelen når varmen er slått av
40 gr Cluster i kokekjelen når varmen er slått av
Verken Galena eller Cluster føres av Vestbrygg. Er det noen som kan anbefale hva jeg kan bruke istedet? Her er listen over hva som er inne for øyeblikket:
England
Challenger 8,08% 40,-
EKG 4,5% 40,- (utsolgt)
Fuggles 4,73% 40,-
Tsjekkia
Saaz 3,89% 35,-
Tyskland
Hallertau Northern Brewer 9,82% 35,-
Tettnang 3,8% 40,-
Perle 7,48% 35,-
USA
Cascade 6,3% 55,- (utsolgt)
Chinook 11% 60,- (utsolgt)
Vi har en bombardier klone som vi tenker å flaske i romjulen. Denne er gjæret med WLP002 English Ale Yeast. Kan jeg evt bruke gjærkaka for denne til å starte porteren? Eller bør jeg velge en annen gjær?
jeg sitter og planlegger innkjøp for brygging i romjulen. Forhåpentligvis får vi tid til to brygg. Vi har bestemt oss for at et av dem skal være en porter. På forumet for oppskrifter fant jeg "#3 2008/06 - London Porter - Haandbryggeriet" og forsøker nå å tilpasse denne oppskriften til varer som føres av vestbrygg.
Malten ser ut til å gå greit, jeg er bare usikker på om jeg har valgt rett krystall malt (150 EBC)
Original oppskrift:
40% pale malt (Marris Otter)
27% Mynchener malt
13% Krystall malt
13% Røkmalt
5 % Sjokolade malt
2 % Svart malt
Vestbrygg:
40% Munich Malt 23.8 EBC
13% Crystal 150 EBC
13% Smoked Malt 5,2 EBC
5 % Chocolate 1175 EBC
2 % Black Malt 1450 EBC
Men på humlen er jeg temmelig blank. Oppskriften sier følgende:
12,5 gr Galena humle i mesken
12,5 gr Cluster humle i mesken
40 gr Galena i kokekjelen når varmen er slått av
40 gr Cluster i kokekjelen når varmen er slått av
Verken Galena eller Cluster føres av Vestbrygg. Er det noen som kan anbefale hva jeg kan bruke istedet? Her er listen over hva som er inne for øyeblikket:
England
Challenger 8,08% 40,-
EKG 4,5% 40,- (utsolgt)
Fuggles 4,73% 40,-
Tsjekkia
Saaz 3,89% 35,-
Tyskland
Hallertau Northern Brewer 9,82% 35,-
Tettnang 3,8% 40,-
Perle 7,48% 35,-
USA
Cascade 6,3% 55,- (utsolgt)
Chinook 11% 60,- (utsolgt)
Vi har en bombardier klone som vi tenker å flaske i romjulen. Denne er gjæret med WLP002 English Ale Yeast. Kan jeg evt bruke gjærkaka for denne til å starte porteren? Eller bør jeg velge en annen gjær?