Miguel skrev:Hvis det er enkeltheten du ser etter er det vel mye lettere å tappe til et sukkerlake-kar i steden for å bruke sprøyte?
Sindre Stordahl skrev:Brukte selv sprøyte i starten, men når 150 flasker skal tappes er det ikke lenger moro som du sier. Da er omstikking med sukkerlake i karet eneste levelige mulighet, så jeg vil også anbefale det! :skitbra:
Ved naturlig karbonering er problemet minimalt, tror jeg. Grunnen til at det ofte er oppe, henger vel sammen med at mange prøver seg på NEIPA. Det kan virke som at kombinasjonen havre, oksygen og massive mengder humle skaper problemer. Mange opplever mørke og tilsynelatende oksiderte øl etter bare noen dager. Men det er vanskelig å få noen entydige svar på hva som egentlig skjer.Tar opp denne men ikke utfra diskusjon om jevn karbonering men heller å unngå fare for oksidering ved omstikk. Ved bruk av sprøyte kan man i teorien holde ølet i et O2-"fritt" miljø helt til flasking. Unntaket er jo tørrhumling og tilsettinger men dette kan fortsatt gjøres mer skånsomt enn å stikke om til et nytt, åpent kar.
Jeg er imidlertid usikker på hvor stort problemet med oksidering er for den jevne brygger. Dere som har dedikert dere til "low-oxygen brewing" - er det verdt den ekstra jobben?